Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε σε ενα μπωλ το βουτυρο,το τριμενο τσενταρ,την τριμενη παρμεζανα,την παπρικα και το αλατι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά καλα μέχρι να ομογενοποιηθουν
- και να παρουν τη μορφη σα βουτυρο.
- Προσθετουμε το αλευρι
- και ανακατευουμε με ενα πηρουνι.
- Προσθετουμε το κρυο νερο
- και πλαθουμε με τα χερια μεχρι να παρει ζυμαρενια μορφη(ισως χρειαστουν μερικες σταγονες κρυου νερου παραπανω για να σφιξει η ζυμη). Πλαθουμε τη ζυμη που φτιαξαμε σε μια στρογγυλη μπαλιτσα,
- και αφου την τυλιξουμε με μεμβρανη,την βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.
- Την βγαζουμε απο το ψυγειο και αφου αλευρωσουμε την επιφανεια μας τοποθετουμε τη ζυμη μας και πασπαλιζουμε λιγο αλευρι απο πανω της.
- Ανοιγουμε τη ζυμη με ενα πλαστη και τη δουλευουμε μεχρι να αποκτησει παχος γυρω στα 3 χιλιοστα.
- Τα κοβουμε σε λωριδες
- και επειτα σε μακροστενα κοματια.
- Ανοιγουμε με 1 οδοντογλυφιδα 5 τρυπιτσες.
- Καλυπτουμε ενα ταψι με αλουμινοχαρτο και ριχνουμε μερικες σταγονες ελαιολαδο και στρωνουμε σε ολο το αλουμινοχαρτο ισα που να καλυπτει.
- Στρωνουμε το ταψι μας με τα κρακερακια
- και αφου προθερμανουμε το φουρνο στους 190 βαθμους τα ψηνουμε στην ιδια θερμοκρασια για 15 λεπτα η μεχρι να ροδισουν. Μολις τελειωσει το ψησιμο και τα βγαλουμε απο το φουρνο,περιμενουμε 2-3 λεπτα μεχρι να κρυωσουν λιγο,ετσι ωστε να μπορουν να ξεκολλησουν ευκολα απο το ταψι.
- Για να μπορεσετε να τα απολαυσετε οπως πρεπει καντε λιγο υπομονη και αφηστε τα να κρυωσουν εντελως.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Νοεμβρίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νηστίσιμα Κουλουράκια με 3 Υλικα ΜΟΝΟ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
PETIT FOUR - ΠΤΙ ΦΟΥΡ