ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ!!!

Απιθανα,αλμυρα κρακερακια τραγανα με υπεροχη γευση και αρωμα για καθε ωρα,για μικρους και μεγαλους..συνοδευουν απολυτα το ποτο μας. Μια δοκιμη θα σας πεισει!!! 

svg50
Μερίδες: 35 Κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 2 κουταλιες σουπας αναλατο σε θερμοκρασια δωματιου
    τσενταρ 3/4 της κουπας τριμενο
    παρμεζανα 1/3 της κουπας τριμενη
    παπρικα 1/2 κουταλια του γλυκου
    καγιεν 1 πρεζα
    αλατι 1/4 κουταλια του γλυκου
    αλευρι 1/2 κουπα για ολες τις χρησεις
    νερο 1 κουταλια της σουπας κρυο
    ελαιολαδο λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε σε ενα μπωλ το βουτυρο,το τριμενο τσενταρ,την τριμενη παρμεζανα,την παπρικα και το αλατι.
  2.  Ανακατεύουμε τα υλικά καλα μέχρι να ομογενοποιηθουν
  3. και να παρουν τη μορφη σα βουτυρο.
  4.  Προσθετουμε το αλευρι
  5. και ανακατευουμε με ενα πηρουνι.
  6.  Προσθετουμε το κρυο νερο
  7.  και πλαθουμε με τα χερια μεχρι να παρει ζυμαρενια μορφη(ισως χρειαστουν μερικες σταγονες κρυου νερου παραπανω για να σφιξει η ζυμη). Πλαθουμε τη ζυμη που φτιαξαμε σε μια στρογγυλη μπαλιτσα,
  8. και αφου την τυλιξουμε με μεμβρανη,την βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.
  9.  Την βγαζουμε απο το ψυγειο και αφου αλευρωσουμε την επιφανεια μας τοποθετουμε τη ζυμη μας και πασπαλιζουμε λιγο αλευρι απο πανω της.
  10.  Ανοιγουμε τη ζυμη με ενα πλαστη και τη δουλευουμε μεχρι να αποκτησει παχος γυρω στα 3 χιλιοστα.
  11. Τα κοβουμε σε λωριδες
  12.  και επειτα σε μακροστενα κοματια.
  13.  Ανοιγουμε με 1 οδοντογλυφιδα 5 τρυπιτσες.
  14.  Καλυπτουμε ενα ταψι με αλουμινοχαρτο και ριχνουμε μερικες σταγονες ελαιολαδο και στρωνουμε σε ολο το αλουμινοχαρτο ισα που να καλυπτει.
  15. Στρωνουμε το ταψι μας με τα κρακερακια
  16.  και αφου προθερμανουμε το φουρνο στους 190 βαθμους τα ψηνουμε στην ιδια θερμοκρασια για 15 λεπτα η μεχρι να ροδισουν. Μολις τελειωσει το ψησιμο και τα βγαλουμε απο το φουρνο,περιμενουμε 2-3 λεπτα μεχρι να κρυωσουν λιγο,ετσι ωστε να μπορουν να ξεκολλησουν ευκολα απο το ταψι.
  17.  Για να μπορεσετε να τα απολαυσετε οπως πρεπει καντε λιγο υπομονη και αφηστε τα να κρυωσουν εντελως.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Νοεμβρίου 2013