ΓΛΥΚΑ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ!!!

Εξαιρετικα,φανταστικα,θεικα,πεντανοστιμα τριγωνα πανοραματος... Εσεις απλα δοκιμαστε τα..(34 κομματια) Δικα σας!!!

svg70

Συστατικά

  • φύλλο κρούστας 1 πακετο για γλυκα πολιτικο της ALFA
    βουτυρο 200 γρ. γαλακτος ή αγελαδος λιωμενο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζάχαρη 400 γρ.
    νερό 300 γρ.
    χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου φρεσκο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    γάλα 1 λιτρο φρεσκο
    ζάχαρη 170 γρ.
    βανιλια 3
    αβγα 4 κροκους
    αλευρι 80 γρ.
    κορν φλαουρ 80 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
    σαντιγι (προαιρετικα)
    φυστίκι αιγίνης τριμμενο ή φιλε αμυγδαλου καβουρντισμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σαν 1η κινηση ετοιμαζουμε το σιροπι για να ειναι κρυο οταν ψηθουν τα τριγωνα μας. Βαζουμε σε κατσαρολα νερο και ζαχαρη στη φωτια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε αμεσως τη φωτια και  το αφηνουμε  ακριβως 1 λεπτο. Βαζουμε το σιροπι  εκτος φωτιας στην ακρη να κρυωσει.
  3. Τοποθετουμε τα φυλλα στον παγκο εργασιας μας με την μικρη πλευρα μπροστα μας. Με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε  3 ισες καθετες λωριδες.
  4. Βαζουμε τις λωριδες την μια πανω στην αλλη.
  5. Παιρνουμε μια λωριδα την ραντιζουμε με πινελο με το λιωμενο βουτυρο.
  6. Στην συνεχεια τοποθετουμε αλλη μια λωριδα ακριβως πανω απο την αλλη οπου εχουμε βουτυρωσει.Την ραντιζουμε και αυτη με βουτυρο
  7. και ξεκιναμε να διπλωνουμε απο την ακρη του φυλλου σε σχημα τριγωνικο οπως οταν φτιαχνουμε τυροπιτακια.
  8. Οπως το βλεπουμε στη φωτο το κοβουμε ακριβως στη μεση και εχουμε δυο τριγωνα.
  9. Εχουμε κοψει μικρα κομματια λαδοκολλας τα εχουμε τσαλακωσει και τα εχουμε κανεις μικρες μπαλιτσες.
  10. Ανοιγουμε με πολυ προσοχη το καθε τριγωνο (να μην τα πιεζουμε πολυ και κολανε τα φυλλα μεταξυ τους) και βαζουμε απο ενα χαρτι. Με αυτο τον τροπο τα τριγωνα μας κατα την ωρα ψησιματος θα παραμεινουν ανοιχτα για να μπορεσουμε να τα γεμισουμε με την κρεμα. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  11. Τα αραδιαζουμε με σειρα σε λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα,τα ραντιζουμε επιπλεον απο πανω με λιγο βουτυρο
  12. και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα μεχρι να παρουν ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα.
  13. Μολις τα βγαλουμε αφαιρουμε με προσοχη τα χαρτακια και βαζουμε λιγα λιγα μεσα στο σιροπι τα φερνουμε τουμπες να σιροπιαστουν παντου και τα αφαιρουμε  αμεσως με τρυπητη κουταλα σε σχαρα.
  14. Για την κρεμα τωρα κραταμε  1 ποτηρι νερου  γαλα στην ακρη και το υπολοιπο  γαλα το βαζουμε σε κατσαρολα μαζι με τις βανιλιες σε χαμηλη θερμοκρασια να ζεσταθει.
  15. Σε βαθυ μπολ βαζουμε τους κροκους το γαλα που κρατησαμε σε ποτηρι τη ζαχαρη και με συρμα τα χτυπαμε πολυ καλα. Προσθετουμε σιγα σιγα αλευρι με κορν φλαουρ και συνεχιζουμε το χτυπημα. Απο το ζεστο γαλα παιρνουμε 2 φλυτζανια τσαγιου και τα ριχνουμε στο μιγμα με τα αυγα χτυπωντας με το συρμα πολυ καλα. Ολο αυτο το ριχνουμε μεσα στο ζεστο γαλα στην κατσαρολα
  16. και παντα σε μετρια θερμοκρασια ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να δουμε την κρεμα να πηζει.
  17. Αφαιρουμε απο τη φωτια την κατσαρολα και ριχνουμε την κρεμα σε αλλο σκευος και καλυπτουμε επανω στην επιφανεια της κρεμας διαφανη μεμβρανη για να μην πιασει κρουστα. Αφου ερθει σε θερμοκρασια δωματιου την τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει παρα πολυ καλα. Γεμιζουμε με την παγωμενη κρεμα το κορνε ζαχαροπλαστικης και γεμιζουμε τα τριγωνα.
  18. Αν θελουμε μπορουμε να γαρνιρουμε πανω απο την κρεμα με σαντιγι και πασπαλιζουμε με λιγο φιστικι αιγινης η' καβουρντισμενο φιλε αμυγδαλου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Απριλίου 2017