ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ!!!

Ειναι πανευκολα,γρηγορα,πεντανοστιμα με καβουρντισμενο αμυγδαλο και η ζητηση τους μεγαλη. Για τις ονομαστικες εορτες,για τις εορτες των χριστουγεννων,για δωρακι,για γεννηση,βαπτιση αλλα και για γαμο ιδανικοτατα. Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 56 κομμάτια

Συστατικά

  • μαργαρινη 250 γρ. σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρουχο γαλα 397 γρ. (1 κουτι)
    μπισκοτα 675 γρ. πτι μπερ τριμμενα σε σκονη (3 πακετα)
    αμυγδαλα 330 γρ. χοντροκομμενα καβουρντισμενα
    κονιακ 130 ml
    κουβερτουρα 600 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι για επικαλυψη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε για λιγο το βουτυρο με το μιξερ,
  2. και στην συνεχεια προσθετουμε το γαλα.
  3. Τα χτυπαμε ολα μαζι μεχρι να δουμε μια ωραια κρεμα.
  4. Κατοπιν προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα
  5.  και ζυμωνουμε λιγο μεχρι να δουμε μια σφιχτη ζυμη.
  6. Σκεπαζουμε με μεμβρανη το μπολ και αφηνουμε στο ψυγειο την ζυμη να παγωσει,ωστε να μπορεσουμε να πλασουμε μπαλακια στο μεγεθος ενος καρυδιου.
  7. Βαζουμε στο ματι της κουζινας  σε χαμηλη φωτια μια κατσαρολιτσα με ελαχιστο νερακι,ακουμπαμε απο πανω ενα μεταλλικο μπολ (χωρις αυτο να ακουμπαει το νερο) να εφαπτει καλα στο χειλος της κατσαρολας. Kομματιαζουμε μεσα στο μπολ τις κουβερτουρες,ανακατευουμε πολυ καλα  με πλαστικη σπατουλα να λιωσουν
  8. ωστε να εχουμε μια λεια σοκολατα
  9.  και βουταμε ενα ενα τρουφακι να καλυφθει με σοκολατα παντου.
  10. Με την βοηθεια ενος πηρουνιου,αφαιρουμε απο την σοκολατα το καθε τρουφακι
  11. και το ακουμπαμε σε λαδοκολλα οπου εχουμε στρωσει στον παγκο μας μεχρι να στεγνωσουν.
  12. Οσο ειναι ζεστη η σοκολατα μπορουμε να ριξουμε απο πανω για χρωμα απο λιγη χρωματιστη τρουφα,ακομα και μαυρη.
  13. Τα διατηρουμε στο ψυγειο καλα κλεισμενα σε κουτι,η'καποιο πλαστικο δοχειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Νοεμβρίου 2015