λικερ 3 κ.σουπας της αρεσκειας σας..εγω εβαλα αμαρετο
καρυδια 100 γρ.
φουντουκια 100 γρ.
τρουφα η’ξηρους καρπους για το πασπαλισμα
μπισκοτα Πτι Μπερ 170 γρ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει παντα σε χαμηλη θερμοκρασια,
ριχνουμε την κουβερτουρα και ανακατευουμε να λιωσει.
Τα κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε την ζαχαρη αχνη,
ανακατευουμε στη συνεχεια τους ξηρους καρπους,και τελος τα μπισκοτα.
Τα ανακατευουμε καλα,και βλεπουμε οτι εχει γινει ενας πηχτος χυλος.Τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν,και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο 1/2 με 3 τεταρτα της ωρας,ωστε να μπορεσουμε
να τα πλασουμε στρογγυλα μπαλακια.Αφου εχουν ηδη κρυωσει,τα πλαθουμε μπαλακια
και τα πασπαλιζουμε με τρουφα σοκολατας η' χρωματιστη, καθως επισης τα πασπαλιζουμε με τριμμενους ξηρους καρπους η'κουβερτουρα σε νυφαδες.Τα διατηρουμε στο ψυγειο μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ