ΓΛΥΚΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡA ΚΕΡΑΣΙA!!!

Υπεροχα γεμιστα τρουφακια με ολοκληρα γλασαρισμενα κερασακια σοκολατενιο κεικ,και επικαλυψη λευκης σοκολατας. Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 54 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κεικ σοκολατας 1.540 γρ. μπαγιατικο
    κονιακ 2 ποτηρακια του λικερ
    τυρι κρεμα 400 γρ.
    Γλασαρισμενα κερασακια ολοκληρα τοσα οσα και οι τρουφες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κουβερτουρα 700 γρ.λευκη ζαχαροπλαστικης
    καλαμποκελαιο 4 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τριβουμε σε ψιχουλα το μπαγιατικο κεικ μας σε λεκανη (εγω εφτιαξα ΑΥΤΟ χωρις την προσθηκη βυσσινου).
  2. Κατοπιν προσθετουμε το κονιακ,το τυρι κρεμα
  3.  και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα και να εχουμε μια μαλακη ζυμη.
  4. Παιρνουμε ενα μερος ζυμης στο χερι μας και το πλαθουμε σε στρογγυλο σχημα.
  5. Με την παλαμη μας το πιεζουμε να πλατυνει
  6.  και βαζουμε στο κεντρο το κερασακι.
  7. Το κλεινουμε καλα και το πλαθουμε παλι στρογγυλο.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει το υλικο μας.
  8. Τα βαζουμε σε καποια πιατελα τα σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και τα βαζουμε καταψυξη για 2 ωρες.
  9. Με την μεθοδο μπεν μαρι λιωνουμε την λευκη κουβερτουρα με το καλαμποκελαιο σε πολυ χαμηλη φωτια γιατι η λευκη κουβερτουρα ειναι πολυ ευαισθητη.
  10. Βαζουμε ενα ενα τρουφακι μεσα στην λιωμενη κουβερτουρα να καλυφτει καλα
  11. και αφαιρουμε προσεχτικα
  12.  και τα ακουμπαμε σε λαδοκολλα οπου εχουμε στρωσει στον παγκο μας.
Αφηνουμε να στεγνωσουν πολυ καλα,αν θελουμε τα βαζουμε σε θηκες για να ειναι ομορφα για σερβιρισμα και τα διατηρουμε παγωμενα στο ψυγειο. Μπορουμε αν θελουμε σαν γεμιση να χρησιμοποιησουμε οποιο κεικ θελουμε ακομα και μπισκοτα τριμμενα και να κανουμε με οποια αλλη κουβερτουρα θελουμε επικαλυψη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Σεπτεμβρίου 2015