ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ!!!

Υπεροχα τρουφακια με σπιτικη καραμελα και ξηρους καρπους (φουντουκια με πινατς) δινουν μια ιδιαιτερη και ξεχωριστη γευση,που σιγουρα δεν θα μεινετε μονο σε ενα. Ιδανικα για κερασμα σε καθε εορταστικη περισταση!!! Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 30 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φουντουκια 125 γρ. χοντροκομμενα στο μουλτι και ελαφρως καβουρντισμενα
    πινατς 125 γρ. αλμυρα χοντροκομμενα στο μουλτι
    μπισκοτα 30 Μιραντα Παπαδοπουλου τριμμενα σε σκονη στο μουλτι
    κονιακ 1 σφηνακι
    τρουφα χρωματιστη η’μαυρη για την επικαλυψη
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ζαχαρη 1 κουπα του Nescafe
    κρεμα γαλακτος 1 κουπα του Nescafe
    βουτυρο 3 κ.σουπας αγελαδος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου ετοιμασουμε τους ξηρους καρπους και τα μπισκοτα τα τριμμενα τα βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε το κονιακ,ανακατευουμε καλα να ποτιστει ολο το μιγμα
  2.  και ετοιμαζουμε την καραμελα οπως ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ,  τοτε ριχνουμε τους ξηρους καρπους στην καραμελα,
  3. ανακατευοντας καλα
  4.  εχοντας ενα πηχτο μιγμα.
  5. Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για να σφιξει να μπορεσουμε να τα πλασουμε. Τα πλαθουμε σε στρογγυλο σχημα,τα αραδιαζουμε  σε ενα δισκο στρωμενο με λαδοκολλα και τα βαζουμε παλι στο ψυγειο για λιγο να παγωσουν
  6.  και κατοπιν μεσα στην τρουφα
  7.  και τα ντυνουμε.
  8. Τα βαζουμε σε χαρτινες θηκουλες και τα διατηρουμε κλειστα σε ταπερ στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Σεπτεμβρίου 2014