ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!

Σουπερ πεντανοστιμα τρουφακια με γευση μανταρινι,καβουρντισμενα αμυγδαλα,μαυρη ζαχαρη και επικαλυψη μαυρης σοκολατας ερχονται και δινουν την απολυτη ηδονη στον ουρανισκο. Ιδανικα και για την νηστεια. Εσεις απλα δοκιμαστε τα!!!

svg35
Μερίδες: 32 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • μανταρινια 5 τον χυμο και τις φλουδες τους
    αμυγδαλα 500 γρ. ωμα χωρις την φλουδα καβουρντισμενα και ψιλοκομμενα
    μελι 1 κ.σουπας
    μαυρη ζαχαρη 150 γρ.
    μαυρη σοκολατα 450-500 γρ. για την επικαλυψη η’τρουφα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τα μανταρινια,τα ξεφλουδιζουμε και βαζουμε τις φλουδες με 2 κρασοποτηρα νερο να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν.Σε ενα ποτηρι κραταμε τον χυμο απο τα μανταρινια.
  2. Μολις βρασουν οι φλουδες τις πιανουμε με ενα πηρουνι και τις βαζουμε στο μουλτι και τις πολτοποιουμε.
  3. Πεταμε το νερο οπου εβρασαν οι φλουδες και ριχνουμε τον χυμο τους.Οσο ειναι ακομα ζεστο το ματι της κουζινας ριχνουμε την ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει.
  4. Προσθετουμε τα ψιλοκομμενα και καβουρντισμενα αμυγδαλα,τις πολτοποιημενες φλουδες το μελι
  5.  και ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν καλα ολα τα υλικα και το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει το μιγμα.
  6. Σε μπεν μαρι λιωνουμε την σοκολατα,παιρνουμε λιγη γεμιση στο χερι μας τα πλαθουμε σε στρογγυλο σχημα,
  7. βαζουμε ενα ενα τρουφακι το καλυπτουμε με σοκολατα,
  8. και με την βοηθεια 2 πηρουνιων τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα που εχουμε στρωσει στον παγκο μας. Αφηνουμε να στεγνωσουν και τα φυλαμε σε αεροστεγες κουτι οχι στο ψυγειο για να μην ασπρισει η σοκολατα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Ιανουαρίου 2014