ΤΡΟΥΦΑΤΟ ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!

Ενα ευκολο,γρηγορο,οικονομικο και πεντανοστιμο κεικ τρουφας σιροπιαστο με επικαλυψη απο σαντιγι θα σας βγαλει ασπροπροσωπους και απο την δυσκολη θεση.... Απολαυστε το!!! Για ταψι Νο34επι26

Συστατικά

  • μαργαρινη 125 γρ. σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε ακανονιστο μικρο μεγεθος
    ζαχαρη 333 γρ.κρυσταλλικη
    αβγα 5
    φαρινα 436 γρ.κοκκινη
    μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου
    βανιλια 1
    γαλα 100 ml εβαπορε αραιωμενο με 100 ml νερο
    τρουφα 200 γρ. σοκολατας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 824 γρ. κρυσταλλικη
    νερο 860 ml
    βανιλια 1
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
    σαντιγι 1 Morfat στο μεταλλικο κουτι 250 γρ.
    ζαχαρη αχνη 112 γρ.
    βανιλια 2
    κονιακ 40 ml καλης ποιοτητας
    τρουφα 50 γρ. σοκολατας για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι μας το οπιο πρεπει να ειναι ηδη κρυο οταν σιροπιασουμε το γλυκο μας. Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα  εκτος της βανιλιας που την προσθετουμε στο τελος.Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.
  2. Απο την ωρα που αρχιζει να βραζει κραταμε 8 λεπτα βρασμου σε μετρια φωτια,και το αφαιρουμε.
  3. Βαζουμε το βουτυρο στον καδο του μιξερ και το χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει ελαφρως.
  4. Προσθετουμε την ζαχαρη διαδοχικα με τα αυγα (ενα-ενα).
  5. Εχουμε ανακατεψει μεσα στο αλευρι το μπεικιν,με τις βανιλιες και ριχνουμε διαδοχικα αλευρι με γαλα στο μιγμα χτυπωντας τα ακομα στο μιξερ.
  6. Αφου ομογενοποιηθουν σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε την τρουφα
  7. και ανακατευουμε ελαφρα με σπατουλα πλαστικη να παει παντου.
  8. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ελαφρα το ταψι μας,προσθετουμε το μιγμα
  9.  να παει παντου ομοιομορφα στο ταψι,
  10.  και το ψηνουμε οπως ολα τα κεικ μας,σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στον αερα για 45-50 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  11. Αφου ψηθει οπως ειναι ζεστο το σιροπιαζουμε ομοιομορφα με το κρυο σιροπι.
  12. Μεχρι να τραβηξει το σιροπι βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα για την σαντιγι
  13. και τα χτυπαμε για 4 με 5 λεπτα μεχρι να αφρατεψει.
  14. Γεμιζουμε τον κορνε ζαχαροπλαστικης και διακοσμουμε το γλυκο μας κοβοντας ροζετες και τελος πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με την τρουφα. Το διατηρουμε στο ψυγειο παγωμενο και τρωγεται με μεγαλη ευχαριστηση.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Νοεμβρίου 2015