Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολα
και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Μολις αρχιζει να κοχλαζει το σιροπι μετραμε 2 λεπτα και αφαιρουμε απο την φωτια.
Με μια οδοντογλυφιδα τρυπαμε διαφορα σημεια του τσουρεκιου να το βοηθησουμε να σιροπιαστει οσο γινεται καλυτερα.
Βαζουμε το τσουρεκι σε ενα ταψακι και ριχνουμε οπως ειναι ζεστο το σιροπι επανω του και το αφηνουμε γυρνοντας το καθε φορα μεχρι να σιροπιαστει.
Με ενα μαχαιρι το χωριζουμε στην μεση,
το γεμιζουμε με παγωτο,
το σκεπαζουμε παλι
και καλυπτουμε την επιφανεια του με την κουβερτουρα που εχουμε λιωσει σε μπεν μαρι.





ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΛΑΚΗ ΥΦΗ
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ