Λατρευετε το τσουρεκι? Απλο η σιροπιασμενο? Λατρευετε το παγωτο?
Αν ναι.... τοτε δειτε πως μπορειτε να αξιοποιησετε τσουρεκια που σας εχουν μεινει και εχουν μπαγιατεψει.
Απλα θα το λατρεψετε!!!
Συστατικά
τσουρεκι 1 μπαγιατικο 500 γρ.
παγωτο βανιλια η’ ΕΚΜΕΚ
κουβερτουρα 200 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζαχαρη 250 γρ.
νερο 150 ml
χυμό λεμόνι 2-3 σταγονες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολα
και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Μολις αρχιζει να κοχλαζει το σιροπι μετραμε 2 λεπτα και αφαιρουμε απο την φωτια.
Με μια οδοντογλυφιδα τρυπαμε διαφορα σημεια του τσουρεκιου να το βοηθησουμε να σιροπιαστει οσο γινεται καλυτερα.
Βαζουμε το τσουρεκι σε ενα ταψακι και ριχνουμε οπως ειναι ζεστο το σιροπι επανω του και το αφηνουμε γυρνοντας το καθε φορα μεχρι να σιροπιαστει.
Με ενα μαχαιρι το χωριζουμε στην μεση,
το γεμιζουμε με παγωτο,
το σκεπαζουμε παλι
και καλυπτουμε την επιφανεια του με την κουβερτουρα που εχουμε λιωσει σε μπεν μαρι.
Παγωνουμε το τσουρεκι στην καταψυξη κοβουμε κομματια και απολαμβανουμε.
Τοσο απλα και τοσο νοστιμα!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΛΑΚΗ ΥΦΗ
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ