ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Δεν υπαρχουν καλυτερα..ειναι αφρατα οσο δεν παιρνει..ειναι τοσο μυρωδατα,ειναι πεντανοστιμα με ινες,ειναι απο τα πιο ευκολα και γρηγορα τσουρεκια που δεν περιμενετε με τις ωρες να φουσκωσουν. Ειναι συνταγη απο τα υπεροχα Ζαχαροπλαστεια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.ΕΓΓΥΗΣΗ 100%.

svg120
Μερίδες: 3
Μέτριο

Συστατικά

  • Αλευρι σκληρο κοσκινισμενο 1.040 γρ.
    Φρεσκο γαλα πληρες 400 γρ.
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 260 γρ.
    Βουτυρο γαλακτος λιωμενο χλιαρο 200 γρ.
    Αβγα ολοκληρα 5 τεμ. 200 γρ.
    Μαγια νωπη 50 γρ.
    Πορτοκαλι ξυσμα 1 τεμ.
    Πορτοκαλι χυμο 30 ml
    Μαχλεπι 10 γρ.
    Μαστιχα τριμμενη 1 γρ.
    Αλατι 1 γρ.
    Βανιλια 1 γρ.
    Ασπραδι αυγου για επαλειψη 1 τεμ.
    Αμυγδαλο φιλε για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ το γαλα,την ζαχαρη,τα αβγα,το αλατι,την μαστιχα,την βανιλια,βαζουμε τον γαντζο στο μιξερ και χτυπαμε να ενωθουν καλα τα υλικα.
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι και ολα τα υπολοιπα υλικα..(την μαγια την τριβουμε με τα χερια μας) εκτος απο το βουτυρο και συνεχιζουμε το χτυπημα στο μιξερ.
  3. Μολις σχηματιστει το μιγμα ζυμη προσθετουμε λιγο λιγο το χλιαρο βουτυρο συνεχιζοντας το χτυπημα.
  4. Αφου τελειωσει το βουτυρο βαζουμε στην μεσαια ταχυτητα το μιξερ και μετραμε απο 15-20 λεπτα χτυπημα και σταματαμε.
  5. Σκεπαζουμε την ζυμη με σελοφαν πολυ καλα και την βαζουμε σε ζεστο χωρο εως 30 βαθμους θερμοκρασια για μιση ωριτσα μεχρι να φουσκωσει.
  6. Κατοπιν αδειαζουμε την ζυμη στον παγκο μας την χωριζουμε και πλαθουμε κοτσιδα τα τσουρεκια μας.
  7. Τα αραδειαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει αντικολλητικη λαδοκολλα τα σκεπαζουμε με πετσετα και τα βαζουμε παλι σε ζεστο χωρο μεχρι 30 βαθμους για μιση ωρα μεχρι να φουσκωσουν.
  8. Αφου φουσκωσουν τα αλειφουμε πολυ απαλα με πινελο με το ασπραδι αβγου οπου το εχουμε χτυπησει λιγο με πιρουνι.
  9. Πασπαλιζουμε με αμυγδαλο.
  10. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 165-170 βαθμους 25-30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
Βγαζει 3 μεγαλα τσουρεκια.Μπορειτε να φτιαξετε 4 μεσαιου μεγεθους,η' να φτιαξετε μικρα ατομικα τσουρεκακια. Μπορειτε επισης να τα κανετε γεμιστα με σοκολατα,η' να κανετε επικαλυψη σοκολατας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Φεβρουαρίου 2018