ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ!!!

Απιθανα, αρωματικα και γευστικα τσουρεκια λογιων λογιων, με την βοηθεια του αρτοπαρασκευαστη και την συνταγη του επισης. Τσουρεκια απλα,τσουρεκια με σοκολατα,τσουρεκια σιροπιαστα με γεμιση πραλινας. Ολα ενα και ενα και με σιγουρη επιτυχια!!! Δοκιμαστε τα!!!

Μερίδες: 2 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • αλευρι 4 μεζουρες (ποτηρακι του αρτοπαρασκευαστη) δυνατο για τσουρεκια (620 γρ.)
    μαγια 55 γρ.φρεσκια τριμμενη
    ζαχαρη 14 μεζουρες( κουταλι του αρτοπαρασκευαστη) (207 γρ.)
    αλατι 1 κ.γλυκου
    αβγα 3
    μαχλεπι 1 κ.γλυκου τριμμενο
    μαστιχα Στη μυτη σε κουταλακι γλυκου τριμμενη
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο ενα μικρο πορτοκαλι
    γαλα 110 ml φρεσκο χλιαρο
    βουτυρο 120 γρ. γαλακτος λιωμενο χλιαρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Με την σειρα που αναγραφω πιο πανω ριχνουμε τα υλικα στον καδο του αρτοπαρασκευαστη,εκτος απο το γαλα και το βουτυρο.
  2. Επιλεγουμε στο MENU το προγραμμα DOUGH (ΖΥΜΗ),παταμε το START για να θεσουμε σε λειτουργια την συσκευη. Μεσα στα 3 πρωτα λεπτα ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα
  3. και το λιωμενο βουτυρο.
  4. Αφηνουμε να λειτουργησει για οση ωρα μας εχει αναδειξει..(εμενα λειτουργει 1 ωρα και 40 λεπτα) Αφου τελειωσει το προγραμμα παταμε OFF και η' αφηνουμε την ζυμη να φουσκωσει μεσα στον καδο η'την μεταφερουμε σε καποια λεκανη σκεπασμενη σε πολυ ζεστο χωρο του σπιτιου μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.
  5. Κατοπιν παιρνουμε την ζυμη και την χωριζουμε και πλαθουμε τα τσουρεκια μας βαζοντας τα σε λαμαρινα του φουρνου μας με στρωμμενη λαδοκολλα,
  6. και τα τοποθετουμε παλι σε ζεστο χωρο να φουσκωσουν και να διπλασιαστουν σε ογκο.Τελος τα αλειφουμε με πινελο και με προσοχη, με αυγο και γαλα οπου τα εχουμε διαλυσει και αν θελουμε ριχνουμε απο πανω και αμυγδαλο φιλε.
  7. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να δουμε οτι εχουν παρει χρωμα και ξεκολλανε απο την λαδοκολλα. Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε σχαρα να κρυωσουν καλα και τα τυλιγουμε σε σελοφαν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Απριλίου 2014