ΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ!!!

svg40
Μερίδες: 24 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ανθότυρο 1 κιλό φρέσκο
    δυοσμο 2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος
    αβγα 4 χτυπημένα
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    αλευρι που φουσκώνει μόνο του(όσο σηκώσει)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι, προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο.
  2.  Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
  3. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένα υλικά κουταλιές αλεύρι 
  4. μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).
  6. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο
  7.  και τα ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.
  8. ΥΓ:Εγω τα εψησα στον αερα 20 λεπτα,γιατι στις αντιστασεις οπως γραφει η συνταγη δεν εβλεπα φως..
  9. Επισης μπορειτε να βαλετε οτι τυρι θελετε,σιγουρα θα ειναι πιο νοστιμα ακομα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Δεκεμβρίου 2011