ΠΙΤΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ 4 ΤΥΡΙΑ!!!

Φανταστικη τυροπιτα με τραγανο φυλλο και αφρατη γευστικη γεμιση τεσσαρων τυριων ιδανικη για καθε περισταση,τα λογια ειναι πραγματικα περιττα... Απολαυστε την!!!

Μερίδες: 12 κομματια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Φυλλο καταιφι 450-500 γρ.
    φετα τριμμενη 300 γρ.
    μοτσαρελα τριμμενη 300 γρ.
    κεφαλογραβιερα τριμμενη 200 γρ.
    γκουντα τριμμενο 200 γρ.
    γαλα φρεσκο 800 ml
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    αβγα 4 τεμ.
    βουτυρο 200 γρ. αγελαδος λιωμενο
    αλατι (προαιρετικα λογω τυριων)
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο 1-2 τσιμπιες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανη βαζουμε ολα τα τριμμενα τυρια μας ριχνουμε πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.
  2. Ξανουμε με τα δαχτυλα μας πολυ καλα το φυλλο καταιφι ωστε να αφρατεψει καλα και το χωριζουμε σε δυο ισα μερη.
  3. Βουτυρωνουμε πολυ καλα με πινελο ενα ταψι Νο 38 επι 28 στρωνουμε την μιση ποσοτητα φυλλου το ραντιζουμε πολυ καλα με το λιωμενο βουτυρο
  4.  και στρωνουμε ομοιομορφα σε ολο το ταψι τα τυρια μας.
  5. Απο πανω προσθετουμε το υπολοιπο φυλλο να καλυπτει πολυ καλα τα τυρια,την χαραζουμε σε κομματια,
  6. χτυπαμε σε μπολ τα αυγα με το γαλα και την κρεμα γαλακτος περιχυνουμε ολη την επιφανεια της τυροπιτας προσθετουμε το υπολοιπο λιωμενο βουτυρο
  7. και την αφηνουμε 1 ωρα μεχρι να φουσκωσει το φυλλο μας,
  8. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα  μεχρι να ροδοκοκκινισει η επιφανεια της γυρω στα 50 λεπτα και αναλογα τον φουρνο μας.
  9. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η πιτα μας την κοβουμε και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Φεβρουαρίου 2015