

Συνταγής
Εκτύπωση
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ 4 ΤΥΡΙΑ!!!
Φανταστικη τυροπιτα με τραγανο φυλλο και αφρατη γευστικη γεμιση τεσσαρων τυριων
ιδανικη για καθε περισταση,τα λογια ειναι πραγματικα περιττα...
Απολαυστε την!!!
Συστατικά
- καταιφι - 500 γρ.φυλλο
- φετα - 300 γρ. τριμμενη
- μοτσαρελα - 300 γρ. τριμμενη
- κεφαλογραβιερα - 200 γρ. τριμμενη
- γκουντα - 200 γρ. τριμμενο
- γαλα - 800 ml φρεσκο
- κρεμα γαλακτος - 200 ml
- αβγα - 4
- βουτυρο - 200 γρ. αγελαδος λιωμενο
- αλατι - (προαιρετικα λογω τυριων)
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- μοσχοκαρυδο - 1-2 πρεζες
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανη βαζουμε ολα τα τριμμενα τυρια μας ριχνουμε πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.
- Ξανουμε με τα δαχτυλα μας πολυ καλα το φυλλο καταιφι ωστε να αφρατεψει καλα και το χωριζουμε σε δυο ισα μερη.
- Βουτυρωνουμε πολυ καλα με πινελο ενα ταψι Νο 38 επι 28 στρωνουμε την μιση ποσοτητα φυλλου το ραντιζουμε πολυ καλα
με το λιωμενο βουτυρο - και στρωνουμε ομοιομορφα σε ολο το ταψι τα τυρια μας.
- Απο πανω προσθετουμε το υπολοιπο φυλλο να καλυπτει πολυ καλα τα τυρια,την χαραζουμε σε κομματια,
- χτυπαμε σε μπολ τα αυγα με το γαλα και την κρεμα γαλακτος
περιχυνουμε ολη την επιφανεια της τυροπιτας προσθετουμε το υπολοιπο λιωμενο βουτυρο - και την αφηνουμε 1-2 ωρες μεχρι να φουσκωσει το φυλλο μας,
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει η επιφανεια της γυρω στα 50 λεπτα και αναλογα τον φουρνο μας.
- Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η πιτα μας την κοβουμε και σερβιρουμε.