Πεντανοστιμη,εντυπωσιακη,ευκολη και γρηγορη τυροπιτα σουφλε
σε φορμα του κεικ, για καθε τραπεζι σας που θα σας βγαλει ασπροπροσωπες
με την νοστιμια και την εντυπωσιακη εμφανιση της!!!
90
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Τυρι φετα τριμμενη 350 γρ.
Μοτσαρελα τριμμενη 150 γρ.
Γκουντα τριμμενο 150 γρ.
Πιπεριες χρωματιστες απο μιση σε καθε χρωμα κομμενες σε μικρα καρε 4 τεμ.
Μπεικον κομμενο σε μικρα καρε 8 φετες
Γαλα φρεσκο 100 ml
Σοδα αναψυκτικο 180 ml
Αβγα ολοκληρα 3 τεμ.
Αλατι προαιρετικα αναλογα το ποσο αλμυρη η'οχι ειναι η φετα σας
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Μοσχοκαρυδο 2 τσιμπιες
Καλαμποκελαιο η'ελαιολαδο ελαφρυ 50 ml
Φυλλο κρουστας πολιτικο για πιτες και γλυκα 450 γρ. (12 φυλλα)
Λιγο βουτυρο για το αλλειμα της φορμας
Φορμα κεικ 28 εκ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε βαθυ μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα της γεμισης.
Απλωνουμε στον παγκο εργασιας ενα φυλλο με την μικρη πλευρα του φυλλου μπροστα μας
και πασπαλιζουμε ελαχιστη γεμιση σε ολη την επιφανεια του φυλλου.
Στην συνεχεια το σουρωνουμε σε σχημα βενταλιας.
Τοποθετουμε το φυλλο στην βουτυρωμενη φορμα μας απο την μια πλευρα.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και τοποθετουμε το επομενο φυλλο με την γεμιση απο
την απεναντι μερια του πρωτου φυλλου.
Και συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν ολα τα υλικα μας βαζοντας μετα το ενα φυλλο πανω στο αλλο αερατα χωρις να τα πιεζουμε.
Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα το γαλα,το λαδι, την σοδα
και περιχυνουμε την τυροπιτα μας.
Αφηνουμε ενα 10λεπτο να σταθει η τυροπιτα και μετα την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο
στους 190 βαθμους στις αντιστασεις για 45-50 λεπτα και αναλογα τον καθε φουρνο.
Αφου ψηθει την αναποδογυριζουμε σε πιατελα την αφηνουμε λιγο να κρυωσει και την κοβουμε
σε κομματια να την απολαυσουμε.Τρωγεται πολυ πολυ ευχαριστα και κρυα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ