Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα για την ζυμη,βαζουμε και το εξαρτημα του μιξερ τον γαντζο,και ξεκιναμε το χτυπημα στην αρχη σε χαμηλη ταχυτητα να μην πεταχτει το αλευρι και κατοπιν αυξανουμε την ταχυτητα.
- Στο λεπτο η ζυμη μας ειναι ετοιμη,απαλη και βελουδινη.
- Την τυλιγουμε σε σελοφαν και την αφηνουμε στο ψυγειο για 1/2 ωριτσα.
- Ετοιμαζουμε την γεμιση.Ολα τα τριμμενα τυρια σε μπολ,το χτυπημενο αυγο,τα μυρωδικα και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν μεταξυ τους.
- Αφαιρουμε την ζυμη απο το ψυγειο,παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας,την πλαθουμε μπαλιτσα,την πατικωνουμε στον παγκο μας με το χερι.
- Βαζουμε λιγη γεμιση διπλωνουμε και με πηρουνακι πιεζουμε και κλεινουμε την γεμιση.
Μπορουμε να δημιουργησουμε διαφορα σχεδιακια να ποικιλουν στις πιατελες μας.
- Τα τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας,τα αλειφουμε με την βοηθεια πινελου με γαλα,πασπαλιζουμε με σουσαμακι
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170-180 βαθμους για 25-30 λεπτα αναλογα το φουρνο μας μεχρι να παρουν ενα
χρυσοκιτρινο χρωμα.
- Τα αφαιρουμε απο το φουρνο και τα απολαμβανουμε ζεστα ακομα και κρυα ειναι φανταστικα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Οκτωβρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια