ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ PATISSERIE!!! ((ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ)
Απο τις πιο ευκολες και πιο νοστιμες η συγκεκριμενη κρεμα patisserie
για τουρτες,και οτι γλυκο θελετε εσεις να γεμισετε ...ειναι απλα υπεροχη!!!
Δοκιμαστε την!!!
15
Μερίδες: 1 μπολ
Εύκολο
Συστατικά
γαλα 250 ml φρεσκο
κρεμα γαλακτος 250 ml
ζαχαρη 80 γρ.
βανιλια 1 μπαστουνι
αβγα 1
αβγα 3 κροκους
κορν φλαουρ 20 γρ.
αλευρι 20 γρ.
αλατι 1 πρεζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα . Χαράζουµε τη βανίλια και το µπαστουνάκι βανίλιας (για περισσότερο άρωµα, θα το αφαιρέσουµε µόλις βράσει η κρέµα).
Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό,
τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά.
Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα.
Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα
και ανακατεύουµε συνεχώς
µέχρι η κρέµα να δέσει.
Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.
Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά. Τη βάζουµε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να την στρωσουμε στα γλυκα μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα