Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον καδο του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει,
- και κατοπιν ριχνουμε τα μυρωδικα,μαχλεπι,μαστιχα,μοσχοκαρυδο,βανιλια,
ξυσμα πορτοκαλιου χτυπαμε
- και στην συνεχεια ριχνουμε ενα,ενα τα αυγα
- και κατοπιν διαδοχικα το αλευρι
- Γεμιζουμε ενα φλυτζανι μεχρι τη μεση με το φρεσκο γαλα και προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου μεχρι να γεμισει το φλυτζανι.Ανακατευουμε και το ριχνουμε διαδοχικα μαζι με το αλευρι στο μιγμα.
- Αφου χτυπηθουν λιγο σταματαμε το χτυπημα,και παιρνουμε μια στρογγυλη αποσπωμενη
φορμα,Νο27-28
- στρωνουμε λαδοκολα στην βαση της, την κλεινουμε παλι με το στεφανι την φορμα
- και αδειαζουμε το μιγμα.
- Με μια σπατουλα στρωνουμε την επιφανεια,
- και
σε καποιο σημειο της πιτας βαζουμε το "φλουρι"τυλιγμενο με λιγο αλουμινοχαρτο.
- Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα
(αναλογα τον φουρνο μας).
Αφου ψηθει την βγαζουμε απο τον φουρνο την αφηνουμε να κρυωσει
- και την διακοσμουμε
αναλογα με τα γουστα μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Δεκεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ