ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!

ΘΑ ΕΥΩΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!!!!!

svg40
Μερίδες: 16 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 200 γρ, (αγελαδινο)
    Αβγα σε θερμοκρασια δωματιου 3
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 2 φλ.τσαγιου
    Αλευρι φαριν απ 500 γρ.
    βανιλια 1 καψουλακι
    μαστιχα κοπανισμενη 3-4 δακρυα
    μοσχοκαρυδο 1 τσιμπια
    μαχλεπι 1 κ.σουπας
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1 πορτοκαλι μεγαλο
    χυμό πορτοκάλι απο 1 πορτοκαλι μεγαλο
    γαλα 1/2 φλυτζανι φρεσκο
    ζαχαρη αχνη για την διακοσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στον καδο του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει,
  2. και κατοπιν ριχνουμε τα μυρωδικα,μαχλεπι,μαστιχα,μοσχοκαρυδο,βανιλια, ξυσμα πορτοκαλιου χτυπαμε
  3.  και στην συνεχεια ριχνουμε ενα,ενα τα αυγα
  4. και κατοπιν διαδοχικα το αλευρι
  5. Γεμιζουμε ενα φλυτζανι μεχρι τη μεση με το φρεσκο γαλα και προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου μεχρι να γεμισει το φλυτζανι.Ανακατευουμε και το ριχνουμε διαδοχικα μαζι με το αλευρι στο μιγμα.
  6. Αφου χτυπηθουν λιγο σταματαμε το χτυπημα,και παιρνουμε μια στρογγυλη αποσπωμενη φορμα,Νο27-28
  7.  στρωνουμε  λαδοκολα στην βαση της, την κλεινουμε παλι με το στεφανι την φορμα
  8. και αδειαζουμε το μιγμα.
  9. Με μια σπατουλα στρωνουμε την επιφανεια,
  10. και σε καποιο σημειο της πιτας βαζουμε το "φλουρι"τυλιγμενο με λιγο αλουμινοχαρτο.
  11. Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας). Αφου ψηθει την βγαζουμε απο τον φουρνο την αφηνουμε να κρυωσει
  12. και την διακοσμουμε αναλογα με τα γουστα μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Δεκεμβρίου 2011