ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

Τελευταια αναρτηση του 2012 λοιπον, η οποια κλεινει με μια πεντανοστιμη βασιλοπιτα με σοκολατα πολυ αρωματικη αφου μεσα της κλεινει διαφορα ξερα φρουτα,αμυγδαλοπαστα,ρουμι.. Ειχα ενα μικρο ατυχημα βεβαια στη μεταφορα της πιτας στην πιατελα και μου εκανε σκασιματα το γλασο,οπως θα δειτε στις φωτογραφιες,και στεναχωρηθηκα πολυ.. Θα τα πουμε παλι του χρονου. Ευχομαι σε ολους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!

svg90
Μερίδες: 10 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • αμυγδαλοπαστα 350 γρ.
    αυγα 3
    ζαχαρη αχνη 150 γρ.
    αλευρι 80 γρ. μαλακο(και λιγο ακομη για το αλευρωμα των φρουτων)
    βουτυρο 50 γρ.
    κουβερτουρα 100 γρ.
    αμυγδαλοσκονη 50 γρ.
    ρουμι 50 γρ.
    μπεικιν παουντερ 1 κ. του γλυκου
    βερικοκα 30 γρ. ξερα
    δαμασκηνα 30 γρ. ξερα
    συκα 30 γρ. ξερα
    σταφιδες 40 γρ. ξανθες
    σταφιδες 20 γρ. μαυρες
    αυγα 1 ασπραδι
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    αυγο 1 ασπραδι
    ζαχαρη αχνη 140 γρ. (εγω εβαλα 200 γρ.γιατι ειδα οτι ηταν λιγη η ποσοτητα για καλυψη της πιτας)
    λεμονι 5-6 σταγονες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ την αμυγδαλοπαστα με την αχνη
  2.  και προσθετουμε ενα ενα τα αυγα.
  3. Συνεχιζουμε το χτυπημα εως οτου ασπρισει και αφρατεψει το μειγμα.
  4. Λιωνουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο σε μπεν μαρι
  5.  και τα ριχνουμε στο χτυπημενο μειγμα αυγων-αμυγδαλοπαστας,προσθετοντας και το ρουμι.
  6. Ριχνουμε το αλευρι,την αμυγδαλοσκονη και το μπαιικιν παουντερ
  7.  και ανακατευουμε με μια σπατουλα
  8. Κοβουμε σε κομματια τα ξερα φρουτα,και τα ανακατευουμε με το ασπραδι αυγου
  9. και μετα με λιγο αλευρι.Αυτο το κανουμε για να μην κατσουν στο κατω μερος της βασιλοπιτας λογω βαρους και τα ριχνουμε στο μειγμα της βασιλοπιτας.
  10. Προθερμαινουμε το φουρνο στους 170 βαθμους. Σ'ενα ταψι η'τσερκι ζαχαροπλαστικης διαμετρου 22 εκ.απλωνουμε ενα κομματι λαδοκολλας που να καλυπτει τα τοιχωματα και να προεξεχει τουλαχιστον 4 εκ. Γεμιζουμε με το μειγμα,βαζουμε τυχαια καπου μεσα στο μειγμα και το "φλουρι"
  11. και την ψηνουμε για 50-60 λεπτα.(αναλογα τον φουρνο μας εμενα χρειαστηκε 45 λεπτα) Οταν ψηθει την βγαζουμε απο τον φουρνο και ετοιμαζουμε το γλασο.
  12. Ανακατευουμε το ασπραδι,την αχνη και το λεμονι,
  13. απλωνουμε το γλασο πανω στην επιφανεια της βασιλοπιτας και ξαναβαζουμε στο φουρνο για αλλα 10 λεπτα..(εγω δεν την εβαλα για αλλα 10 λεπτα την αφησα ως εχει και μετα με κουβερτουρα την διακοσμησα) Εσεις μπορειτε να αποφυγετε αν θελετε το γλασο και να την διακοσμησετε με το δικο σας γουστο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Δεκεμβρίου 2012