Ξεχωριστη Βασιλοπιτα απιστευτα αρωματικη και γευστικη.
Δοκιμαστε την!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
βουτυρο 250 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
αβγα 4 σε θερμοκρασια δωματιου
ζαχαρη 2 νεροποτηρα
ξυσμα μανταρινιων απο 4 μανταρινια
γαλα 1/2 νεροποτηρο συμπυκνωμενο και το υπολοιπο μισο του ποτηριου χυμο μανταρινιων
ουισκι 2/3 κρασοποτηρου
αλευρι φαριν απ 500 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
χυμο μανταρινιων 400 ml
βουτυρο 50 γρ. αγελαδος
αβγα 2
κορν φλαουρ 4 κ.σουπας
ζαχαρη 1/2 φλ.τσαγιου (160 γρ.)
κουβερτουρα 150 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
κρεμα γαλακτος 200 ml
μαυρη κουβερτουρα 150 γρ.
κουβερτουρα γαλακτος 150 γρ.
αλατι 1 πρεζα
βουτυρο 1 κ.σουπας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο μεχρι να αφρατεψει.
Προσθετουμε διαδοχικα ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα,
κατοπιν το ξυσμα μανταρινιων με το ουισκι,χτυπαμε συνεχομενα το μιγμα,
και τελος προσθετουμε διαδοχικα το αλευρι
με το αναμεικτο γαλα και τον χυμο μανταρινιων.
Μολις δουμε οτι το μιγμα μας ειναι ετοιμο αφρατο σταματαμε το χτυπημα.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ενα στρογγυλο ταψι Νο 28 και ριχνουμε το μιγμα.
Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στις αντιστασεις για 1 ωρα περιπου (και αναλογα τον φουρνο μας).
Αφου ψηθει αφηνουμε να σταθει για 1 τεταρτακι
και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
Καλο ειναι το κεικ μας να το φτιαξουμε απο την προηγουμενη ημερα ωστε να μπορεσουμε να το χωρισουμε σε δισκους καλυτερα και χωρις κανενα προβλημα..
Χωριζουμε το κεικ σε 3 ομοιομορφους δισκους οσο μπορουμε και τους αφηνουμε στην ακρη.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και την αφηνουμε κατα μερος να πεσει η θερμοκρασια της.
Σε κατσαρολιτσα χτυπαμε τα αυγα βαζουμε τον χυμο μανταρινιων,την ζαχαρη με το βουτυρο το κορν φλαουρ τα ανακατευουμε
και τα βαζουμε στην φωτια.Ανακατευουμε συνεχως και μολις δουμε οτι αρχιζει και πηζει αφαιρουμε απο την φωτια και ριχνουμε την λιωμενη κουβερτουρα.
Ανακατευουμε καλα,αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια και
και στρωνουμε καθε δισκο με την κρεμα.
Στο σημειο αυτο προσθετουμε το νομισμα.
Τελος φτιαχνουμε την γκαναζ.Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος,οχι να βρασει,
και την προσθετουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα οπου την εχουμε σε αλλο μπολ.
Προσθετουμε μια πρεζα αλατι το βουτυρο
και ανακατευουμε καλα μεχρι να πηξει και γυαλισει.Αφηνουμε να κρυωσει και την στρωνουμε σε ολη την επιφανεια και τα πλαινα της.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα