ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ!!!

Γλυκοξινες μπουκιτσες χοιρινου με φετες ανανα για ιδιαιτερους εξιταρισμενους ουρανισκους. Οσοι αγαπουν τις γλυκοξινες γευσεις αυτο το πιατο θα το λατρεψουν!!! Ενα πιατο που μπορει να σταθει στο Χριστουγεννιατικο τραπεζι σας. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • χοιρινό 1.200 γρ.μπουτι κομμενο σε μετριες μπουκιτσες
    ανανάς 1 συσκευασια (κονσερβα) 570 γρ. περιεχει 10 φετες ροδελες θα χρειαστουμε και τον χυμο
    κρεμμύδια 2 μετρια ξερα κρεμμυδια η΄ενα μεγαλο πολτοποιημενα
    μουστάρδα 1 κ.σουπας
    χυμό λεμόνι ενος λεμονιου
    κορν φλαουρ 3 κ.γλυκου
    γαρυφαλλο 15 καρφακια
    μπαχαρι 7 κοκους
    mix πιπεριων Φρεσκοτριμμενο
    αλατι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και στεγνωνουμε σε απορροφητικο χαρτι πολυ καλα το κρεας. Ζεσταινουμε σε κατσαρολα το ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεας μαζι με το μπαχαρι και το γαρυφαλλο να βγαλουν τα αρωματα τους
  2. πολυ καλα μεχρι να ροδισει.
  3. Αφου ροδισει το κρεας προσθετουμε τα κρεμμυδια και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  4. Τελος προσθετουμε βραστο νερο τοσο ωστε να σκεπαζει ισα ισα το κρεας,προσθετουμε το πιπερι
  5. σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε το κρεας σε μετρια θερμοκρασια.
  6. Μιση ωρα πριν γινει το κρεας προσθετουμε τις φετες ανανα αφου εχουμε κοψει την καθε φετα στα τεσσερα.
  7. Σε ενα ποτηρι ριχνουμε τον χυμο ανανα,το χυμο λεμονιου,τη μουσταρδα,το κορν φλαουρ ανακατευουμε πολυ καλα και τα προσθετουμε στο φαγητο.
  8. Προσθετουμε το αναλογο αλατακι και αφηνουμε να σιγοβρασει για 5 λεπτακια το πολυ να δεσει η σαλτσουλα.
  9. Σερβιρουμε με ρυζακι,η΄πατατουλες τηγανιτες και σαλατα εποχης!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Νοεμβρίου 2016