Παραδοσιακο, μαμαδιστικο, χειμωνιατικο,πεντανοστιμο φαγητο..ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ιδανικο και για το γιορτινο μας τραπεζι.
120
Μερίδες: 4
Εύκολο
Συστατικά
χοιρινό μπούτι 1 κιλο χωρις κοκαλο κομμενο σε μεριδες
πρασα 2 κιλα κομμενα λοξα
κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
κρεμμυδάκια φρέσκα 4 ψιλοκομμενα
Ανηθο 6 κλωναρια ψιλοκομμενο
Σελινο 6 κλωναρια ψιλοκομμενο
ελαιολαδο 80 ml
Αλατι
Πιπερι φρεσκοτριμμενο
αβγα 1
κορν φλαουρ 2 κ.γλυκου
λεμονι χυμο απο 1 μεγαλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε σε κατσαρολα να ζεσταθει το ελαιολαδο και προσθετουμε το κρεας πλυμενο και στεγνο απο νερα.
Το σωταρουμε απο ολες τις μεριες μεχρι να παρει ενα ελαφρυ χρωμα.
Στην συνεχεια προσθετουμε τα κρεμμυδια και τα σωταρουμε ολα μαζι για 2 λεπτακια.
Προσθετουμε ζεστο νερο ισα να σκεπαζει το κρεας και το αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δουμε οτι το κρεας τσιμπιεται με πιρουνι.
Κατοπιν προσθετουμε ανηθο με σελινο
και τα πρασα οπου τα εχουμε ζεματισει σε βρασμενο νερο για 2 λεπτα και αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι μεχρι να μαλακωσουν.
Τελος προσθετουμε αλατοπιπερο.
Στο μουλτι χτυπαμε το αβγο με το λεμονι καλα,και προσθετουμε λιγο ζουμακι απο το φαγητο μας με το κορν φλαουρ και ξαναχτυπαμε.Προσθετουμε το αβγολεμονο στο φαγητο μας που ειναι πλεον εκτος φωτιας,και με κυκλικες κινησεις κουναμε την κατσαρολα μας να παει παντου το αβγολεμονο.
Το βαζουμε παλι στην φωτια να παρει κανα 2-3 βρασεις να δεσει το ζουμακι και σερβιρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ