ΚΡΕΑΤΙΚΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΛΕΜΟΝΟΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΛΟΥΜ!!!

Ενα πραγματικα υπεροχο,πεντανοστιμο σκετο λουκουμακι φαγητο. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • χοιρινο 1.100 γρ. χωρις κοκαλο κομμενο σε μετριες μεριδες
    κρεμμυδι 1 μεγαλο λιωμενο στο μουλτι
    σκορδο 2 μεγαλες σκελιδες λιωμενες μαζι με το κρεμμυδι
    κονιακ 50 ml
    πατατες 6 χοντροκομμενες σε κυδωνατες φετες
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μπαχαρι 6 κοκους
    ριγανη 2 πρεζες
    χυμό λεμόνι 2
    μουσταρδα 1 κ.σουπας γεματη
    κορν φλαουρ 1 κ.σουπας κοφτη
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε τις πατατες τις λαδωνουμε πολυ καλα και τις απλωνουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα
  2.  και τις ψηνουμε σαν τηγανιτες μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρωμα και να εχουν μαλακωσει.
  3. Σε κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και προοσθετουμε το κρεας.
  4. Το σωταρουμε πολυ καλα απο ολες τις μεριες
  5.  μεχρι να παρει χρωμα.Κατοπιν προσθετουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  6. Στην συνεχεια προσθετουμε ολα τα μυρωδικα (εκτος απο το αλατι που το προσθετουμε παντα στο τελος)
  7. σβηνουμε το φαγητο με το κονιακ,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ,
  8. και προσθετουμε ζεστο νερακι ισα να σκεπαζει το κρεας και το αφηνουμε να σιγοβρασει
  9.  μεχρι να μαλακωσει..αν χρειαστει καθ'ολη την διαρκεια του βρασιματος νερακι συμπληρωνουμε λιγακι.
  10. Τελος προσθετουμε τις πατατες αλατακι,
  11.  χτυπαμε το λεμονι με την μουσταρδα και το κορν φλαουρ περιχυνουμε το φαγητο,
  12. ανακινουμε κυκλικα την κατσαρολα με τα χερια να ανακατευτουν καλα τα υλικα το αφηνουμε να παρει κανα 2-3 βρασεις να δεσει λιγο η σαλτσα
  13.  το αφαιρουμε απο την φωτια και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Φεβρουαρίου 2016