Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6/-7/μέχρι να γίνει σαν κρέμα
- και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι.
- Χτυπάμε τ' ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε ν' αραιώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλό ταψάκι 28 ή 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά η καρυδόπιτα.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3΄.
- Χαράζουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα
- και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Προσοχή: Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Δεκεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα