ΓΛΥΚΑ

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ!!!

Αν σας περισσεψαν κουλουρακια απο το Πασχα,αξιοποιηστε τα και φτιαξτε υπεροχες καριοκες με τα ακολουθα υλικα,κεραστε τις σε γιορτη,στα αγαπημενα σας προσωπα ακομα και για δωρο γιατι οχι....  ? Δικες σας!!!

svg90
Μερίδες: 25 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • κουλουρακια 225 γρ.πασχαλινα τριμμενα στο μουλτι
    ζαχαρη αχνη 100 γρ. κοσκινισμενη
    μαργαρινη 125 γρ.
    καρυδια 250 γρ.χοντροκομμενα
    κακαο 1 1/2 κ.σουπας κοσκινισμενο
    κοντιτα 140 γρ.πορτοκαλι
    κονιακ 1 φλυτζανακι μικρο του καφε
    αβγα 2
    κουβερτουρα γαλακτος 4
    φυστίκι αιγίνης για πασπαλισμα,επισης αν θελετε μπορειτε να προσθεσετε και στην γεμιση πηγαινει απιστευτα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο,αυγα την αχνη
  2.  μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα και σταματαμε το χτυπημα.
  3. Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα
  4. και ζυμωνουμε με το χερι.
  5. Χωριζουμε την γεμιση σε δυο μερη, την τυλιγουμε με διαφανη μεμβρανη κανοντας δυο κορμους κλεινοντας τις ακρες σαν καραμελοχαρτο.Τα βαζουμε στην καταψυξη για 2 ωρες.
  6. Κομματιαζουμε τις δυο πρωτες κουβερτουρες
  7. και τις λιωνουμε σε μπεν μαρι εχοντας καθ'ολη την διαρκεια χαμηλη θερμοκρασια για να παραμενει ρευστη η σοκολατα.
  8. Κοβουμε τους κορμους σε φετες μεγεθους ενος δαχτυλου,
  9. βουταμε μια μια καριοκα μεσα στην σοκολατα να καλυφθει και απο τις δυο μεριες ,
  10. με την βοηθεια ενος πηρουνιου πιανουμε απο κατω την καθε καριοκα την κραταμε λιγο μεχρι να σταξει η περιττη σοκολατα
  11. και τις ακουμπαμε επανω σε λαδοκολλα οπου εχουμε στρωσει στον παγκο μας. Οσο ειναι υγρη η σοκολατα πασπαλιζουμε με το φυστικι (προαιρετικα),και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν ολα τα υλικα μας.
  12. Αφου στεγνωσουν τις τυλιγουμε σε ασημοχαρτο και τις τοποθετουμε στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Απριλίου 2015