Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι,το βουτυρο,την ζαχαρη,βανιλιες,αλατι
- και με τα χερια μας ανακατευουμε τα υλικα με αποτελεσμα να εχουμε ενα τριφτο μιγμα.
- Προσθετουμε τα αυγα με το νερο
- και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ομοιομορφη ζυμη.
- Τυλιγουμε την ζυμη σε διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε στο ψυγειο για 3/4 της ωρας.
- Φτιαχνουμε την κρεμα οπως ΕΔΩ
Ανοιγουμε με χοντρο πλαστη την ζυμη με κινησεις πανω,κατω,δεξια ,αριστερα μεχρι να ισομοιραστει το παχος της και γινει κυκλικη.
(Την ζυμη την ανοιγουμε μεγαλυτερη απο τις διαστασεις της ταρτιερας)
- Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ταρτιερα Νο27 και απλωνουμε την ζυμη.Με τα χερια μας την στρωνουμε ομοιομορφα.
- Με μαχαιρι κοβουμε οτι περισσευει στα πλαινα της,και με πιρουνι τρυπαμε ολη την επιφανεια της και τα πλαινα.
- Στρωνουμε 2 κ.σουπας στην βαση ζελε,
- και απο πανω απλωνουμε ομοιομορφα την κρεμα σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο την επιφανεια
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα και αναλογα το φουρνο μας.
- Αφου ψηθει αφηνουμε να κρυωσει,απλωνουμε το ζελε και πασπαλιζουμε με το αμυγδαλο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Φεβρουαρίου 2016
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)