ΓΛΥΚΑΖΥΜΕΣΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΦΡΟΥΤΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟ!!!

Αρωματικη,αφρατη και τραγανη ταρτα με κρεμα πατισερι ζελε φρουτου ροδακινο και καβουρντισμενο φιλε αμυγδαλο. Μπορειτε να βαλετε οποιο φρουτο σας αρεσει. Απολαυστε την!!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 500 γρ. κοσκινισμενο
    βουτυρο 250 γρ. αγελαδινο παγωμενο και κομμενο σε μικρους κυβους
    βανιλια 2
    αβγα 2 κροκους
    νερο 100 ml παγωμενο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
    κονσερβα φρουτου 1 ροδακινο 430 γρ.καθ.βαρος η΄οποιο αλλο φρουτο της αρεσκειας σας
    αμυγδαλο Φιλε καβουρντισμενο ελαφρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι,το βουτυρο,την ζαχαρη,βανιλιες,αλατι
  2.  και με τα χερια μας ανακατευουμε τα υλικα με αποτελεσμα να εχουμε ενα τριφτο μιγμα.
  3. Προσθετουμε τα αυγα με το νερο
  4.  και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ομοιομορφη ζυμη.
  5. Τυλιγουμε την ζυμη σε διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε στο ψυγειο για 3/4 της ωρας.
  6. Φτιαχνουμε την κρεμα οπως  ΕΔΩ   Ανοιγουμε με χοντρο πλαστη την ζυμη  με κινησεις πανω,κατω,δεξια ,αριστερα μεχρι να ισομοιραστει το παχος της και γινει κυκλικη. (Την ζυμη την ανοιγουμε μεγαλυτερη απο τις διαστασεις της ταρτιερας)
  7. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ταρτιερα Νο27 και απλωνουμε την ζυμη.Με τα χερια μας την στρωνουμε ομοιομορφα.
  8. Με μαχαιρι κοβουμε οτι περισσευει στα πλαινα της,και με πιρουνι τρυπαμε ολη την επιφανεια της και τα πλαινα.
  9. Στρωνουμε 2 κ.σουπας στην βαση ζελε,
  10. και απο πανω απλωνουμε ομοιομορφα την κρεμα σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο την επιφανεια και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα και αναλογα το φουρνο μας.
  11. Αφου ψηθει αφηνουμε να κρυωσει,απλωνουμε το ζελε και πασπαλιζουμε με το αμυγδαλο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Φεβρουαρίου 2016