

- 50 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 16 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ!!!
Υπεροχο,γευστικο μυρωδατο κεικ και light!!!
Απλα δοκιμαστε το!!!
Συστατικά
- δαμασκηνα - 150 γρ. ξερα κομμενα στα 4
- αλευρι - 170 γρ. Ζεας
- γιαουρτι - 200 γρ. προβειο
- μαυρη ζαχαρη - 100 γρ.
- κουβερτουρα - 50 γρ.σταγονες
- αβγα - 2 χτυπημενα
- βανιλια - 2
- μπεικιν παουντερ - 2 κ.γλυκου γεματα
- σοδα - 1 κ.γλυκου
- ουισκι - 1 σφηνακι
- κανελα - 1 κ.γλυκου
- ελαιολαδο - 100 γρ. ελαφρυ
- κουβερτουρα - 100 γρ. για επικαλυψη
Εκτέλεση
- Βαζουμε το ουισκι να ζεσταθει λιγο με τα κομμενα δαμασκηνα,και τα αφαιρουμε απο την φωτια.
- Αφηνουμε να τραβηξουν ολο το αλκοολ και κατοπιν τα αλευρωνουμε μεχρι να στεγνωσουν εντελως.
Βαζουμε το λαδι με την ζαχαρη,τα χτυπημενα αυγα,το γιαουρτι και ανακατευουμε με το συρμα. - Κατοπιν ριχνουμε κανελα,μπαιικιν,σοδα και λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε καλα.
- Τελος ριχνουμε τις σταγονες κουβερτουρας,με τα αλευρωμενα δαμασκηνα(αφου εχουμε τιναξει το περιττο αλευρι)και ανακατευουμε να ενωθουν ολα καλα.
- Λαδωνουμε και αλευρωνουμε καλα μια φορμα μακροστενη 26 εκ.και ριχνουμε το μιγμα.
- Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας.)
- Το αφηνουμε να σταθει για 10 λεπτα απο την ωρα που το βγαλαμε,το ξεφορμαρουμε και το περιχυνουμε με την λιωμενη κουβερτουρα.