ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ!!!

Υπεροχο,γευστικο μυρωδατο κεικ και light!!! Απλα δοκιμαστε το!!!

svg50
Μερίδες: 16 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • δαμασκηνα 150 γρ. ξερα κομμενα στα 4
    αλευρι 170 γρ. Ζεας
    γιαουρτι 200 γρ. προβειο
    μαυρη ζαχαρη 100 γρ.
    κουβερτουρα 50 γρ.σταγονες
    αβγα 2 χτυπημενα
    βανιλια 2
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου γεματα
    σοδα 1 κ.γλυκου
    ουισκι 1 σφηνακι
    κανελα 1 κ.γλυκου
    ελαιολαδο 100 γρ. ελαφρυ
    κουβερτουρα 100 γρ. για επικαλυψη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε το ουισκι να ζεσταθει λιγο με τα κομμενα δαμασκηνα,και τα αφαιρουμε απο την φωτια.
  2. Αφηνουμε να τραβηξουν ολο το αλκοολ και κατοπιν  τα αλευρωνουμε μεχρι να στεγνωσουν εντελως. Βαζουμε το λαδι με την ζαχαρη,τα χτυπημενα αυγα,το γιαουρτι και ανακατευουμε με το συρμα.
  3. Κατοπιν ριχνουμε κανελα,μπαιικιν,σοδα και λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε καλα.
  4. Τελος ριχνουμε τις σταγονες κουβερτουρας,με τα αλευρωμενα δαμασκηνα(αφου εχουμε τιναξει το περιττο αλευρι)και ανακατευουμε να ενωθουν ολα καλα.
  5. Λαδωνουμε και αλευρωνουμε καλα μια φορμα μακροστενη 26 εκ.και ριχνουμε το μιγμα.
  6. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας.)
  7. Το αφηνουμε να σταθει για 10 λεπτα απο την ωρα που το βγαλαμε,το ξεφορμαρουμε και το περιχυνουμε με την λιωμενη κουβερτουρα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Φεβρουαρίου 2014