ΓΛΥΚΑ

ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ!!!

Υπεροχο κωκ ταψιου με λεπτο αφρατο παντεσπανι,με βελουδινη αερατη  σπιτικη κρεμα πατισερι (patisserie) και λαχταριστη σοκολατα γκαναζ. Απολαυστε το!!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ  ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μέτριο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    αβγα 5
    ζαχαρη 145 γρ.
    αλευρι 175 γρ. που φουσκωνει μονο του κοσκινισμενο
    βανιλια 2
    Ταψακι Νο24
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 130 γρ.
    νερο 130 γρ.
    χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    κουβερτουρα γαλακτος 170 γρ.
    κρεμα γαλακτος 170.ml με 30-35% λιπαρα
    μελι 1 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεκιναμε με την κρεμα πατισερι..για την διαδικασια δειτε ΕΔΩ Χτυπαμε  πολυ καλα με το μιξερ αυγα και ζαχαρη
  2.  μεχρι να αφρατεψουν.
  3. Αρχιζουμε να ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι με τις βανιλιες
  4.  και με σπατουλα ανακατευουμε απο κατω προς τα επανω  απαλα με χρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  5. Σε ταψακι Νο24 στρωνουμε λαδοκολλα στον πατο του ταψιου,και ριχνουμε το μιγμα.
  6. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρει ενα χρυσοκιτρινο χρωμα γυρω στα 20-25 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  7. Αφηνουμε να σταθει το παντεσπανι και κατοπιν αφαιρουμε την λαδοκολλα.
  8. Με ενα ψωμομαχαιρο κοβουμε στην μεση το παντεσπανι.
  9. Εχουμε βρασει το σιροπακι μας για 2 λεπτα,απο την στιγμη που αρχιζει να κοχλαζει μετραμε τον χρονο βρασμου. 
  10. Το  αφηνουμε να κρυωσει και με πινελο περναμε το ενα παντεσπανι την βαση δηλαδη.
  11. Αφου εχει παγωσει η κρεμα την χτυπαμε για λιγο στο μιξερ να αφρατεψει
  12.  και την στρωνουμε στο σιροπιασμενο παντεσπανι.
  13. Σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι σιροπιαζουμε και αυτο και  το αφηνουμε στην ακρη.
  14. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για την γκαναζ και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν και να δεσουν τα υλικα.
  15. Αφηνουμε να σταθει και να πηξει ελαφρως και την στρωνουμε επανω στο παντεσπανι και παγωνουμε στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Φεβρουαρίου 2016