ΨΩΜΙ

ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ!!!

Ψωμι με τυρι δυο σε ενα!!! Υπεροχο,μυρωδατο,αφρατο και γευστικοτατο τυροψωμο για ολη την οικογενεια και για ολες τις ωρες!!! Δοκιμαστε το!!!

svg40
Μερίδες: 6 κομμάτια

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 560 γρ. δυνατο
    μαγια 1 φ.ξερη (9 γρ.)
    ζαχαρη 1 κ.σουπας κοφτη
    νερο 1/2 φλ.τσαγιου χλιαρο
    αλατι 1 κ.σουπας
    βουτυρο 40 γρ.λιωμενο
    αβγα 1
    νερο 1 φλ.τσαγιου περιπου χλιαρο
    φετα 350 γρ.τριμμενη
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    αβγα 2
    φετα 50 γρ. τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ βαζουμε την μαγια,την ζαχαρη
  2.  το 1/2 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο,ανακατευουμε να διαλυθει
  3. καλα η μαγια σκεπαζουμε και αφηνουμε 10 λεπτα να ενεργοποιηθει.
  4. Στον καδο του μιξερ ριχνουμε το αλευρι με το αλατι ανακατευουμε
  5.  ριχνουμε το λιωμενο βουτυρο, το αυγο,την ενεργοποιμενη μαγια,
  6.   βαζουμε τον γαντζο εξαρτημα ζυμωματος και ανακατευουμε τα υλικα μεχρι να δουμε να ψιχουλιαζει η ζυμη.Τοτε ριχνουμε λιγο λιγο το 1 φλ.χλιαρο νερο
  7.  και ζυμωνουμε σε δυνατη ταχυτητα για 4-5 λεπτα.
  8. Αφηνουμε σκεπασμενη την ζυμη για 20 -25 λεπτα να ξεκουραστει.
  9. Την βαζουμε σε ελαφρα αλευρωμενο  παγκο, την ζυμωνουμε ελαχιστα και ελαφρα και την κοβουμε σε 4 ισα μερη.
  10. Με την παλαμη μας  ανοιγουμε  το καθε κομματι σε  μετριο φυλλο και ριχνουμε σε ολη την επιφανεια του την τριμμενη φετα,
  11. το τυλιγουμε σε ρολο
  12.  και μετα σε σαλιγκαρο.
  13. Εχουμε λαδωσει ενα μετριο ταψακι εγω το εφτιαξα σε ταρτιερα και το βαζουμε στο κεντρο του ταψιου.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα 3 φυλλα και καθε που τελειωνουμε τα φυλλα βαζουμε τον ενα σαλιγκαρο πανω στον αλλο.
  14. Τελος με την παλαμη μας πιεζουμε τους σαλιγκαρους να απλωθουν σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
  15. Χτυπαμε τα 2 αυγα σε μπολ με την τριμμενη φετα
  16. και τα ριχνουμε σε ολη την επιφανεια του ψωμιου.
  17. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου αναλογα με τον φουρνο μας προσεχοντας να εχει ψηθει και απο κατω. Αφαιρουμε απο τον φουρνο και το βαζουμε σε σχαρα να ακουμπησει για να μην ιδρωσει και τρωγεται μετα μανιας κοβοντας το με το χερι αφου δεν προλαβαινει να κοπει καν με το μαχαιρι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Σεπτεμβρίου 2013