ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΨΩΜΙ

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟ

Ζαμπονοτυροψωμο φανταστικο...μυρωδατο,αφρατο και πεντανοστιμο!!! Κολατσιο για τους μικρους φιλους στο σχολειο,στο γραφειο στη δουλεια. Ενα υπεροχο ζαμπονοτυροψωμο ακομα και για τους μπουφεδες καθε εκδηλωσεων!!!!

svg120
Μερίδες: 16-17
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Αλευρι κιτρινο για ψωμια και πιτες 325 γρ.
    Αλευρι ασπρο για ολες τις χρησεις 165 γρ.
    Αλευρι για τσουρεκια δυνατο 150 γρ.
    Μαγια φρεσκια τριμμενη 25 γρ.
    Ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    Αλατι 1 κ.γλυκου
    Ελαιολαδο 3 κ.σουπας
    Νερο χλιαρο 340 ml
    Ζαμπον κομμενο σε μικρους κυβους 150 γρ.
    Τυρι φετα σκληρη κομμενη σε μικρους κυβους 150 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα αλευρια,ζαχαρη,αλατι,ελαιολαδο και την μαγια οπου την εχουμε θρυμματισει με τα χερια μας,και βαζουμε σε λειτουργια το μιξερ μας στην ελαχιστη ταχυτητα για να αναδευτουν τα υλικα.
  2. Κατοπιν και ενω ειναι σε λειτουργια το μιξερ προσθετουμε λιγο λιγο το χλιαρο (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ) νερο μεχρι να σχηματιστει η ζυμη.Τοτε αυξανουμε την ταχυτητα του μιξερ και ζυμωνουμε για 4-5 λεπτα.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε το ζαμπον την φετα.
  4. Ζυμωνουμε για 2-3 λεπτα να ενσωματωθουν τα τελευταια υλικα που προσθεσαμε.
  5. Βαζουμε την ζυμη στον παγκο της κουζινας μας και την πλαθουμε σε φρατζολα οσο ειναι το μεγεθος της μακροστενης φορμας που θα την βαλουμε.
  6. Σε μια μακροστενη φορμα Νο36χ12 βαζουμε μια λαδοκολλα και την αλειφουμε ελαχιστα με ελαιολαδο πατο και πλαινα και τοποθετουμε την ζυμη μας.
  7. Την αφηνουμε σε πολυ ζεστο μερος του σπιτιου μας σκεπασμενη μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις για 35-40 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
  8. Μολις ψηθει ξεφορμαρουμε αμεσως και βαζουμε το ψωμι σε σχαρα να κρυωσει πολυ καλα για να κοπει σε φετες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Σεπτεμβρίου 2018