ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΠΙΤΣΕΣ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ..ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ!!!

svg60
Μερίδες: 12 κομματια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 4 κουπες (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΜΠΛΕ)
    μαγια 2 φακελακια ξερη η’50 γρ νωπη
    ζαχαρη 1 πρεζα
    αλατι 2 κ.γλυκου
    γαλα 400 ml εβαπορε αραιωμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι,την μαγια,ζαχαρη, αλατι και ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα,ανακατευουμε και ζυμωνουμε ωστε να δουμε μια ευκολοπλαστη ζυμη.
  2. Την σκεπαζουμε με μια πετσετα και την αφηνουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα να φουσκωσει. Στην συνεχεια λαδωνουμε το μεγαλο ταψι του φουρνου μας, την απλωνουμε και πιεζουμε με τα δαχτυλα μας την ζυμη να φτασει στα τοιχωματα του ταψιου,
  3.  και μετα τοποθετουμε τα υλικα της αρεσκειας μας.
  4. Την ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1/2 ωρα στον αερα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Δεκεμβρίου 2010