Η Καλυτερη Βασιλοπιτα του 2022

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ Βασιλόπιτα με Αμύγδαλα που Δέν έχετε ξαναδει Π Ο Υ Θ Ε Ν Α !!! Με αγνά φρέσκα υλικά εντελώς Ξεχωριστή απο οποιαδήποτε Βασιλόπιτα έχετε δεί η Φτιάξει μέχρι τώρα Πανεύκολη να τη φτιάξετε και ΠΟΛΥ Γρήγορη στην όλη διαδικασία της. Φτιάξε την και Η Καλυτερη Βασιλοπιτα του 2022 Θα ειναι η Δικη σου.

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Βουτυρο φρεσκο γαλακτος 250γρ. σε θερμ. δωματιου
    αβγα 5 σε θερμ.δωματιου
    ζαχαρη 390 γρ
    αλευρι για ολες τις χρησεις 400γρ
    γαλα φρεσκο 1/2 φλ.τσαγιου σε θερμ. δωματιου
    μπεικινγκ παουντερ 10γρ
    κονιακ 30μλ
    ξυσμα πορτοκαλιου απο 1 πορτοκαλι
    ξυσμα λεμονιου απο 1 λεμονι
    αμυγδαλα χοντροκομμενα με τη φλουδα τους 2 χουφτες
    Αχνη ζαχαρη για πασπαλίσμα στη διακοσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Θα χτυπησουμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μιγμα και ασπρισει.
  2. Συνεχιζοντας το χτυπημα προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.
  3. Προσθετουμε στην συνεχεια το κονιακ,το ξυσμα πορτοκαλιου και το ξυσμα λεμονιου.
  4. Ανακατευουμε μεσα στο αλευρι το μπεικιν και Προσθετουμε στο μιγμα σε χαμηλη ταχυτητα λιγο λιγο αλευρι εναλλαξ με το γαλα μεχρι να τελειωσουν τα υλικα
  5. και σταματαμε το χτυπημα.
  6. Εχουμε βουτυρωσει πολυ καλα ενα ταψι Νο28 πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα την βαση και τα πλαινα του ταψιου οσα μπορουν να κολλησουν στα πλαινα του ταψιου μας.
  7. Αδειαζουμε το μιγμα ,βαζουμε το κερμα σε ενα οποιοδηποτε σημειο της πιτας.Πασπαλιζουμε με τα υπολοιπα αμυγδαλα την επιφανεια της πιτας.
  8. Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στις αντιστασεις για 1 ωρα περιπου αναλογα το φουρνο μας. Αφου ψηθει την αφηνουμε ενα τεταρτο να σταθει στο ταψι.
  9. Τελος την αναποδογυριζουμε σε πιατελα, και την αφηνουμε να κρυωσει εντελως.
  10. Την πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη η' γλασο και την διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Δεκεμβρίου 2021