ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ TUTTI FRUTTI

Ενα απλο και μυρωδατο κεικ με πινελιες κοκτειλ φρουτων που δινει τοσο γευστικο αλλα και οπτικο ομορφο αποτελεσμα. Ιδανικο για πρωινο,απογευματινο καφεδακι και κολατσιο των μικρων μας φιλων!!!!

svg90
Μερίδες: 20 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Βουτυρο αγελαδος Adoro σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους 250 γρ.
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 435 γρ.
    Αβγα σε θερμοκρασια δωματιου 4 τεμ.
    Βανιλια 4 καψουλακια
    Κοντιτα κοκτειλ (ζαχαρωμενες φλουδες φρουτων) 400 γρ.
    Γαλα 200 ml
    Αλευρι φαριν απ 500 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ενα μπολ βαζουμε τις ζαχαρωμενες φλουδες φρουτων και τις ανακατευουμε πολυ καλα με 3 κ.σουπας με αλευρι που θα χρησιμοποιησουμε για το κεικ.
  2. Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο και το χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε την ζαχαρη και τα χτυπαμε ολα μαζι.
  4. Κατοπιν και συνεχιζοντας το χτυπημα προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.
  5. Μετα συμπληρωνουμε στο μιγμα τις βανιλιες
  6. Αλευρι-γαλα και αναδευουμε το μιγμα.
  7. Τελος σταματαμε το χτυπημα προσθετουμε τις ζαχαρωμενες φλουδες φρουτων και με πλαστικη μαριζ ανακατευουμε πολυ καλα το μιγμα.
  8. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε φορμα στρογγυλη Νο26 (εγω το εβαλα σε μακροστενη Νο28 και σε δυο μικρες μακροστενες μιας χρησης φορμιτσες Νο16) Αδειαζουμε το μιγμα στην φορμα και ψηνουμε στην προτελευταια σχαρα χαμηλα του φουρνου μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-175 βαθμους στις αντιστασεις  για 50-55 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  9. Αφου ψηθει αφηνουμε για λιγο να σταθει και ξεφορμαρουμε σε σχαρα να κρυωσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Σεπτεμβρίου 2019