ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ!!!

Παρα πολυ νοστιμα μουστοκουλουρα γεματα με γευση και αρωμα και πανω απ'ολα μαλακα..για μικρους και μεγαλους. Θα τα λατρεψετε!!!

svg30
Μερίδες: 33
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • πετιμεζι 1 φλ.τσαγιου (270 ml)
    αραβοσιτελαιο 1 φλ.τσαγιου (182 ml)
    Φυσικο χυμό πορτοκάλι 1 φλ.τσαγιου (200 ml)
    Αλευρι φαρινα απ 5 φλ.τσαγιου (665 γρ.)
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 1/2 φλ.τσαγιου (95 γρ.)
    κακαο αγλυκο σκονη 2 κ.σουπας
    κονιακ 2 κ.σουπας
    σοδα μαγειρικης 1 1/2 κ.γλυκου
    κανελα τριμμενη 2 κ.γλυκου
    γαρυφαλο τριμμενο 1/4 κ.γλυκου
    μοσχοκαρυδο τριμμενο 1/4 κ.γλυκου
    σουσαμι (προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανη ριχνουμε τον χυμο πορτοκαλιου,
  2.  το πετιμεζι,
  3. το λαδι,
  4.  τη ζαχαρη,
  5. ανακατευουμε να διαλυθει η ζαχαρη  και στην συνεχεια ριχνουμε τα υπολοιπα  υλικα εκτος απο το αλευρι,
  6. ανακατευουμε να ενωθουν καλα τα υλικα, και τελος ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
  7.  μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη που να κολλαει στο χερι.Την αφηνουμε 20-30  λεπτα να ξεκουραστει.
  8. Κατοπιν παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας οσο ενα καρυδι,την βαζουμε στον παγκο εργασιας την κανουμε ενα μετριο μπαστουνι, 
  9. πλαθουμε ενα σαλιγκαρο και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοχαρτο,και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι.
  10. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα(βεβαια αναλογα τον φουρνο μας)εμενα στα 15 λεπτα ηταν ετοιμα.
  11. Αφου ψηθουν τα βαζουμε σε σχαρα να κρυωσουν και μετα τα φυλαμε σε ταπερ καλα κλεισμενα. Δωστε στα παιδακια σας να συνοδεψουν το γαλατακι τους,κι εσεις το καφεδακι σας!!
ΥΓ:Οποιαδηποτε συνταγη ομοια που κυκλοφορει στο διαδυκτιο ειναι αντιγραφη της δικης μου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Οκτωβρίου 2011