ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

Ναι ειναι απο εκεινα τα γλυκισματα που ο τιτλος και μονο τα αντιπροσωπευει και με το παραπανω. Η σοκολατα πραλινας και το καβουρντισμενο φουντουκι τοσο οσο πρεπει σε ταξιδευει σε γλυκες γευστικες περιπλανησεις.

svg60
Μερίδες: 15 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • Βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου 125 γρ.
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 150 γρ.
    Αβγα 4 τεμ.
    Φρυγανια τριμμενη 140 γρ.
    Μπεικιν παουντερ 1 φακ.
    Φουντουκια καβουρντισμενα και χοντροκομμενα 165 γρ.
    Κουβερτουρα πραλινα λιωμενη σε μπεν μαρι 150 γρ.
    Ρουμι λευκο 40 ml
    Αλατι 1 πρεζα
    Φουντουκια καβουρντισμενα και χοντροκομμενα για την διακοσμηση 50 γρ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    Κρεμα γαλακτος 200 ml
    Κουβερτουρα πραλινα 200 γρ.
    Βουτυρο αγελαδος 30 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ τη ζαχαρη με το βουτυρο και τα χτυπαμε να ενωθουν.
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα αβγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
  3. Τελος προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα
  4. Χτυπωντας τα καλα να ομογενοποιηθουν.
  5. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ταψακι Νο28χ21 και ριχνουμε το μιγμα.
  6. Ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα 30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
  7. Σε κατσαρολιτσα ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και οταν ερθει σε σημειο βρασμου αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα ανακατευοντας πολυ καλα να λιωσει.
  8. Τελος προσθετουμε το βουτυρο ανακατευοντας το να λιωσει.
  9. Με μια κουταλα περιχυνουμε το γλασο επανω στο γλυκο μας.
  10. Πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με τα 50 γρ. καβουρντισμενα φουντουκια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Φεβρουαρίου 2018