ΠΙΤΕΣ

Σπανακόπιτα – Εαν Δεν Ξέρεις να Ανοίγεις Φύλλο

Εαν Δεν Ξέρεις να Ανοίγεις Φύλλο Υπάρχει Λύση!!! Μπορείς να φτιάξεις Σπανακόπιτα, και κάθε είδους Χορτόπιτα ή Τυρόπιτα με αύτον τον τόσο απλό αλλα και γρήγορο τρόπο που εχει γίνει διάσημος. Το Αποτέλεσμα είναι Πεντανόστιμο κάθε μα κάθε φορά που θα φτιάξεις πίτα με αυτόν τον Τρόπο!! Εάν δέν τον Ξέρεις ήδη, θα εκπλαγείς απο την απλότητα την ταχύτητα αλλα και την Ευκολία αυτής της Υπέροχης Συνταγής. Καλη Επιτυχια !!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
    Σπανακι καθαρισμενο ψιλοκομμενο 400 γρ
    Πρασα μονο το λευκο μερος τους ψιλοκομμενα 3 τεμ
    Κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα 4 τεμ
    Ξερο Κρεμμυδι ψιλοκομμενο 1 τεμ
    Φρεσκο Δυοσμο ψιλοκομμενο 1/2 ματσακι
    Ανηθο ψιλοκομμενο 1/2 ματσακι
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Τυρι Φετα Τριμμενη 500 γρ
    Ελαιολαδο 100 ml
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
    Γαλα Φρεσκο 1 λιτρο
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κιλο
    Αβγα 2 τεμ
    Ελαιολαδο 100 ml
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
    Φρυγανια Τριμμενη 180 γρ
    Σουσαμι 80 γρ
    Ελαιολαδο 150 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε καθαρισει το σπανακι μας,το εχουμε πλυνει και στεγνωσει απο τα νερα,το ψιλοκοβουμε σε μια λεκανη και προσθετουμε ολα τα μυρωδικα.Πρασα,φρεσκα κρεμμυδακια,ξερο κρεμμυδι,δυοσμο,ανηθο,αλατι,πιπερι,ελαιολαδο τυρι φετα.
  2. Ανακατευουμε πολυ καλα και η γεμιση ειναι ετοιμη.
  3. Για τον χυλο θα χτυπησουμε δυο αβγα σε λεκανη.
  4. Θα προσθεσουμε το γαλα,το ελαιολαδο,το αναλογο αλατι και πιπερι και ανακατευουμε.
  5. Προσθετουμε την μιση ποσοτητα αλευρι ανακατευουμε,και τελος προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι ανακατευοντας μεχρι να εχουμε εναν ωραιο χυλο.
  6. Προσθετουμε μεσα στον χυλο την γεμιση και ανακατευουμε καλα να ενσωματωθει η γεμιση με ολο τον χυλο μας.
  7. Λαδωνουμε πολυ καλα ενα ρηχο ταψι Νο40 και πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια και σουσαμι που τα εχουμε αναμειξει να καλυπτει πολυ καλα την βαση του ταψιου μας.
  8. Ριχνουμε την γεμιση και την ισιωνουμε για να ειναι ισοπαχη σε ολες τις μεριες του ταψιου μας.
  9. Πασπαλιζουμε την επιφανεια της πιτας με την υπολοιπη φρυγανια και σουσαμι,προσθετουμε το υπολοιπο ελαιολαδο και η πιτα μας ειναι ετοιμη για ψησιμο.
  10. Θα την ψησουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 65 λεπτα αναλογα το φουρνο μας. Αφου ψηθει την αφηνουμε να σταθει λιγο στο ταψι μας,την κοβουμε σε κομματια και απολαμβανουμε την πλουσια γεματη και αρωματικη γευση της!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Ιανουαρίου 2022