ΚΕΙΚ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!!!

Ενα πραγματικα υπεροχο,θεικο σε γευση υγρο κεικ σοκολατας με φραουλες και χωρις αλευρι. Θα σας αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις απο την πρωτη μπουκια.. αφου ο ουρανισκος πλημμυριζει σοκολατα με γευση φραουλας. Δικο σας!!!

svg50

Συστατικά

  • κουβερτουρα γαλακτος 340 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι
    αβγα 4 χωρισμενα κροκους με ασπραδια
    αλατι 1 πρεζα
    βουτυρο 150 γρ. αγελαδος
    ζαχαρη 150 γρ.
    φρυγανια τριμμενη 165 γρ.
    μπεικιν παουντερ 1 φακελακι
    κακάο 45 γρ. κοσκινισμενο
    κονιάκ 40 ml
    φράουλες 260 γρ. κομμενες σε μικρα κομματια
    χυμό φράουλας 100 ml (απο φρεσκιες φραουλες τις πολτοποιουμε)
    κουβερτουρα Λιγη λιωμενη για την διακοσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε λιγο νερο σε κατσαρολακι και επανω του εφαπτουμε μεταλλικο μπολ,οπου εχουμε ριξει την κομματιασμενη κουβερτουρα και σε πολυ χαμηλη φωτια ανακατευουμε να λιωσει.
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε το βουτυρο.
  3. Ανακατευουμε ολα μαζι μεχρι να δουμε και το βουτυρο λιωμενο. Αφαιρουμε απο την φωτια και αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια.
  4. Εχουμε χωρισει κροκους απο ασπραδια.Χτυπαμε τα ασπραδια στο μιξερ με 1 πρεζα αλατι για 3 λεπτα,και κατοπιν προσθετουμε την ζαχαρη και χτυπαμε για αλλα 3 λεπτα και σταματαμε το μιξερ.
  5. Ριχνουμε μεσα στο σοκολατενιο μιγμα τους κροκους και ανακατευουμε ζωηρα.
  6. Κατοπιν προσθετουμε την τριμμενη φρυγανια ανακατευουμε..
  7. στη συνεχεια το χυμο, τις κομμενες φραουλες,το κονιακ και ανακατευουμε παλι.
  8. Κατοπιν προσθετουμε το κακαο με το μπεικιν,ανακατευουμε.
  9. Παιρνουμε 3 κουταλιες σουπας μαρεγκα και τις προσθετουμε στο σοκολατενιο μιγμα και με πλαστικη μαριζ αναδιπλωνουμε το μιγμα απαλα
  10. και ολο αυτο το προσθετουμε στον καδο του μιξερ στην υπολοιπη μαρεγκα
  11. και αναδιπλωνουμε το μιγμα απαλα απο κατω προς τα πανω να ομογενοποιηθουν καλα ολα τα υλικα.
  12. Βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε με κακαο φορμα στρογγυλη 22-23 εκ.και ριχνουμε το μιγμα.
  13. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 40-45 λεπτα περιπου και αναλογα το φουρνο μας. Αφου ψηθει το κεικ μας το αφηνουμε να σταθει για λιγο και κατοπιν το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
  14. Αν θελουμε λιωνουμε λιγη κουβερτουρα και διακοσμουμε το κεικ μας καθως και με λιγη σαλτσα η'μαρμελαδα φραουλας..εκει το κεικ μας απογειωνεται.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 26 Απριλίου 2017