Ολοι μας χρησιμοποιούμε την κατάψυξή του ψυγείου μας προκειμένου να καταψύξουμε-αποθηκεύσουμε τα κρεατικά και τα πουλερικά μας για μελλοντική χρήση.Βέβαια,το καλύτερο θα ήταν να αγοράζουμε το κρέας που θέλουμε να μαγειρέψουμε την ίδια ημέρα,αλλα κάτι ο λιγοστός χρόνος,κατι οι υποχρεώσεις και οι ενασχολήσεις μας,το καθιστούν αποτρεπτικό για την καθημερινότητα!Ποιά είναι όμως η χρονική διάρκεια που μπορούν τα κρεατικά-πουλερικά να συντηρηθούν και έπειτα να καταναλωθούν με ασφάλεια;Ενημερωθείτε απο τον παρακάτω πίνακα:

-Μπέικον ή λουκάνικο: ένα με δύο μήνες.
-Ζαμπόν, χοτ-ντογκ ή αλλαντικά: δύο έως τρεις μήνες.
-Ωμές μπριζόλες ή παιδάκια: τέσσερις έως δώδεκα μήνες.
-Ωμός κιμάς: τρεις έως τέσσερις μήνες.
-Μαγειρεμένο κρέας: δύο έως τρεις μήνες.
-Ωμά ολόκληρα πουλερικά: ένα με δύο μήνες.
-Ωμά τεμάχια πουλερικών: εννέα μήνες.
-Μαγειρεμένα πουλερικά: τέσσερις μήνες.
-Ωμά, άγρια θηράματα:Οκτώ έως δώδεκα μήνες.

…by Nikos & Symboyles.blogspot.gr

Δείτε επίσης