ΜΠΙΣΚΟΤΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

Δεν εχω λογια να σας περιγραψω το απιστευτο αρωμα και γευση αυτων των μπισκοτων. Μια δοκιμη θα σας πεισει σιγουρα,και μην ξεχασετε να φτιαξετε και δυο και τρεις δοσεις γιατι ειναι εθιστικα και δεν θα σας φτασουν. Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 18 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ταχινι 180 γρ.
    μαυρη ζαχαρη 100 γρ.
    ξυσμα λεμονιου 1 κ.γλυκου
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 κ.γλυκου
    κονιακ 1 σφηνακι (35 ml)
    χυμό πορτοκάλι 50 ml
    βανιλια 1 υγρη η’2 καψουλες σε σκονη
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου γεματα
    αλευρι φαριν απ 140 γρ.
    σουσαμι Λιγο για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκανη εκτος απο το αλευρι και με τα χερια μας  η'με ενα κουταλι ανακατευουμε και προσπαθουμε να ενωσουμε μεταξυ τους τα υλικα,
  2. και κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
  3.  και ζυμωνουμε ελαφρα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα.
  4. Στρωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινα του φουρνου μας. Παιρνουμε λιγη ζυμη στα χερια μας και πλαθουμε στρογγυλα μπισκοτα στο μεγεθος κεφτε. Τα τοποθετουμε στην λαμαρινα τα πιεζουμε απο πανω ελαφρα να πλατυνουν λιγο,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175-180 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα.
  5. Τα αφαιρουμε απο την λαμαρινα αφου ψηθουν τα αφηνουμε σε σχαρα να κρυωσουν,και τα φυλαμε σε μπισκοτιερα.Συνοδευουν υπεροχα γαλα,καφε,τσαι ακομα και σκετα σε καθε ωρα της ημερας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Μαρτίου 2015