ΜΠΙΣΚΟΤΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

Υπεροχα μυρωδατα και γευστικα μπισκοτα λεμονιου νηστισιμα για ολες τις ωρες.. πραγματικα υπεροχα.....και πολυ ευκολα στην παρασκευη τους!!! Δοκιμαστε τα!!!

svg30
Μερίδες: 30 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • καλαμποκελαιο 2 νεροποτηρα
    χυμό λεμόνι 1/4 νεροποτηρου συμπυκνωμενο και το υπολοιπο νερο
    ξυσμα λεμονιου απο 3 μεγαλα βιολογικα λεμονια
    μπεικιν παουντερ 1 φακελακι
    κανελα 1 κ.γλυκου κοφτο
    σοδα 1 κ.γλυκου διαλυμενη στον χυμο λεμονιου
    ζαχαρη 1 νεροποτηρο
    βανιλια 1 φακελακι με ζαχαρη και αρωμα λεμονιου
    αλευρι 1 κιλο και 100 περιπου γρ.για ολες τις χρησεις
    σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη εκτος απο το αλευρι και τα ανακατευουμε καλα.
  2. Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι
  3.  μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευκολοπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.
  4. Παιρνουμε ενα μερος ζυμης και την ανοιγουμε στον παγκο μας απλα με το χερι μας σε παχος μισου εκατοστου,και με διαφορα κουπ πατ κοβουμε τα μπισκοτα
  5.  και τα τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα,
  6. μπορουμε επισης να παρουμε λιγη ζυμη να την πλασουμε σε χοντρο κορδονι και με μαχαιρι να το κοψουμε σε μπουκιες
  7. και να τις βουτηξουμε στο σουσαμι.
  8. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 15-20 λεπτα.
  9. Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα τοποθετουμε στις μπισκοτιερες μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Μαρτίου 2014