ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ!!!

Μοναδικος συνδυασμος υπεροχης νουτελας με σιροπιασμενο τραγανο φυλλο και μαυροκερασο.Εκπληξτε τον ουρανισκο σας πλημμυριζοντας τον με τη μοναδικη αντιθεση γευσεων που προσφερει η νουτελα αγκαλιασμενη απο το ολοτραγανο σιροπιασμενο φύλλο με την οξυτητα του μαυροκερασου.Καινουρια εμπειρια σε καθε μπουκια. Την συγκεκριμενη συνταγη μου την εδωσε η γλυκυτατη Pastry chef  Markela Pappa και την ευχαριστω παρα πολυ απο καρδιας!!! Απολαυστε τα!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά
    φυλλο κρουστας 1 πακετο
    Βουτυρο Αγελαδος 150 γρ.
    Ζελε Μαυροκερασο 1 Κονσερβα
    Νουτελα 1 κουτ. Σουπας
    Υλικά για σιρόπι
    ζαχαρη 1 κιλο
    νερο 1 κιλο
    λεμονι 3-4 σταγονες
    κανελα 1 ξυλακι
    γαρυφαλλο 2-3 μοσχοκαρφια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολα και το βραζουμε για 1 λεπτο.. απο την ωρα που θα αρχισει να κοχλαζει κραταμε το 1 λεπτο. Στην συνεχεια το αφηνουμε εκτος φωτιας να κρυωσει.
  2. Παιρνουμε ενα ενα φυλλο τα υπολοιπα τα σκεπαζουμε με πετσετα να μην ξεραθουν,
  3. και εχουμε μπροστα μας την στενη πλευρα του φυλλου.Το ραντιζουμε ελαφρα με το λιωμενο βουτυρο η΄το σπορελαιο.
  4.  το διπλωνουμε στη μεση με ενα κουταλι και αφηνοντας λιγο κενο απο το φυλλο.σερνουμε την νουτελα με το κουταλι σε μια ευθεια γραμμη αφηνοντας λιγο κενο δεξια και αριστερα του φυλλου.
  5. Αρχιζουμε να ρολαρουμε ελαφρα οχι σφιχτα το φυλλο για να μπορεσουν να πιουν το σιροπι.. αφηνοντας παλι ενα μικρο μερος του φυλλου ωστε να γινει ο πατος του γλυκου.
  6. Τοτε αρχιζουμε και στριβουμε το φυλλο μας σε σαλιγκαρο
  7. και το τοποθετουμε στο βουτυρωμενο ταψι μας. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα μας. Ραντιζουμε τις φωλιτσες με πινελο  βουτυρο η΄σπορελαιο και επισης τις ραντιζουμε και με λιγο νερακι. Και τελος γεμιζουμε την κορυφη της καθε φωλιτσας με μαυροκερασο.Αν δεν βρειτε μπορειτε να βαλετε γλυκο κουταλιου βυσσινο,κερασι η΄σταφυλι.Μην κοιτατε που εγω εβαλα μονο ενα ειχα ενα ατυχημα στην κουζινα και εβαλα οσα μου απεμειναν...συμβαινουν και αυτα.
  8. Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στον αερα μεχρι να χρυσισουν.
  9. Μολις ψηθουν τις σιροπιαζουμε σιγα σιγα και σκεπαζουμε με πετσετα.Μολις πιουν το σιροπι σιροπιαζουμε παλι..θα σας μεινει λιγο σιροπι αλλα μην το πεταξετε φυλαξτε το στο ψυγειο να σιροπιασετε παντεσπανι η όπου αλλου χρειαστει σιροπι.
1 πακετο φυλλο κρουστας 1/2 κιλο περιεχει 12 φυλλα-Εγω εβαλα 1/2 κιλο φυλλα πολιτικο Βηρυτου που περιεχει 13 φυλλα Σπορελαιο λεει η συνταγη, εγω προτιμησα βουτυρο αγελαδος 1 κονσερβα μαυροκερασο ζελε το βρισκουμε σε Σ/Μ Νουτελα απο 1 κ.σουπας οχι πολυ γεματη σε καθε φωλιτσα
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Οκτωβρίου 2016