

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΣΤΟ!!!
ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ....!!!
Συστατικά
- φυλλο Βηρυτου - 1 πακέτο ή κρούστας
- βούτυρο αγελαδος λιωμενο - 200 γρ. (για τα φύλλα)
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- γάλα - 2 λίτρα φρέσκο
- αυγά ολοκληρα - 4
- κρόκοι - 6
- σιμιγδάλι ψιλο - 100 γραμμ.
- σιμιγδάλι χοντρο - 100 γραμμ.
- βούτυρο αγελαδος - 2 κ.σ. φρέσκο
- βανίλιες - 2
- ζάχαρη - 200 γραµµ.
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- ζάχαρη - 700 γραµµ.
- νερό - 1/2 λίτρο
- κανέλα - 1 ξύλο
- λεμονοκουπα - 2 στυμμένες
Εκτέλεση
- Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα
µε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. - Σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους και τα χτυπάμε.
- Βάζουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι σ’ αυτά και ανακατεύουμε µε σύρμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα (2 φλ. τσαγιού) και το ρίχνουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας, να ζεσταθούν λίγο τα αυγά
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα µε το γάλα και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 ή 36 εκ.
- Στρώνουμε ακτινωτά 9 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα (ραντίζοντας µε το βούτυρο) και φροντίζουμε να περισσεύουν αρκετά έξω από το ταψί.
- Ρίχνουμε την κρέμα στα στρωμένα φύλλα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα, βουτυρωμένα.
Με σπάτουλα μπήγουμε τις άκρες κάτω από το γαλακτομπούρεκο. - Χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε µε το υπόλοιπο βούτυρο τις χαρακιές. Ραντίζουμε µε λίγο νερό τα φύλλα στην επιφάνεια και ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και μετά το σιροπιάζουμε.
Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει! Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 8΄. Αφαιρούμε τις λεμονόκουπες και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Σηµείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλο Βηρυτού, είναι περίπου 14 φύλλα. Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας, είναι περίπου 11 φύλλα. Ό,τι φύλλο και αν βάλετε, να θυμάστε να κρατήσετε 4-5 φύλλα για να σκεπάσετε το γαλακτομπούρεκο.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου