ΓΛΥΚΑ

ΓΛΥΚΟ SURVIVOR!!!!

Επικαιρο οσο ποτε το σημερινο μου γλυκο-παστα με βαση τι αλλο? Την καρυδα.Ειτε ειστε με τους Διασημους ειτε με τους Μαχητες το εγγυημενο αποτελεσμα οσο και η δροσερη,βελουδινη,πεντανοστιμη γευση του θα σας ενθουσιασει. Δικο σας!!!

svg45
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φρυγανιές 14 (περιπου) για την βαση του γλυκου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
    ζάχαρη 200 γρ.
    νερό 200 ml
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    γάλα 500 ml φρεσκο
    κρεμα γαλακτος 400 ml
    ζάχαρη 120 γρ.
    κορν φλαουρ 60 γρ.
    ινδικη καρυδα 100 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    κρεμα γαλακτος 200 ml με 35% λιπαρα
    κουβερτουρα γαλακτος 300 γρ. κομματιασμενη
    αλατι 1 πρεζα
    ινδικη καρυδα για πασπαλισμα του γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολιτσα και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Απο την αρχη του βρασμου κραταμε 2 λεπτακια μονο να βρασει σε μετρια θερμοκρασια και αφαιρουμε το σιροπι απο την φωτια.Σε ταψι Νο34χ26 στρωνουμε τις φρυγανιες και οπου εχουμε κενα σπαμε φρυγανιες και τα καλυπτουμε. Αμεσως οσο ειναι ζεστο το σιροπι τις σιροπιαζουμε ομοιομορφα.
  2. Πριν βαλουμε το γαλα στην κατσαρολα κραταμε μισο ποτηρι νερου και το υπολοιπο το βαζουμε μαζι με την κρεμα γαλακτος την ζαχαρη  και την ινδικη καρυδα να ζεσταθουν και να λιωσει η ζαχαρη.Στο ποτηρι με το γαλα που εχουμε διαλυουμε το κορν φλαουρ. Μολις δουμε οτι αχνιζει το γαλα στην κατσαρολα προσθετουμε το γαλα με το διαλυμενο κορν φλαουρ
  3.  και ανακατευουμε σε μετρια φωτια
  4. μεχρι να δεσει η κρεμα μας.
  5. Την απλωνουμε ομοιομορφα πανω απο τις σιροπιασμενες φρυγανιες.
  6. Αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια και κατοπιν βαζουμε το ταψι μας στο ψυγειο. Οσο κρυωνει το γλυκο στο ψυγειο ετοιμαζουμε την γκαναζ. Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα σε μετρια φωτια
  7.  και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η κουβερτουρα μας.
  8. Αφου εχει κανει κρουστα η κρεμα απλωνουμε επανω της την σοκολατα
  9.  πασπαλιζουμε με ινδικη καρυδα και παγωνουμε πολυ καλα το γλυκο μας
  10. και απολαμβανουμε αργοτερα την θεικη,δροσερη,βελουδινη γευση του γλυκου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Μαΐου 2017