ΓΛΥΚΑΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

Αφρατο,δροσερο,μυρωδατο κεικ λεμονι γεμιστο με βελουδινη κρεμα λεμονι,και πασπαλισμενο με μπολικη αρωματισμενη ζαχαρη αχνη ερχεται και δινει την τελεια ισορροπια στο φανταστικο κεικ που σας προσφερω σημερα!!! Δοκιμαστε το!!!

svg60
Μερίδες: 16 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
    αλευρι 500 γρ. που φουσκωνει μονο του
    ζαχαρη 2 νεροποτηρα
    αβγα 4 σε θερμοκρασια δωματιου
    κρεμα γαλακτος 200 ml με 35%
    βουτυρο 120 γρ αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    ξυσμα λεμονιου απο 3 λεμονια
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    αβγα 2 σε θερμοκρασια δωματιου
    βουτυρο 120 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    λεμοναδα 200 ml συμπυκνωμενη σπιτικη
    ζαχαρη 1/3 κουπας
    κορν φλαουρ 1 1/2 κ.γλυκου
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
    ζαχαρη αχνη
    βανιλετα 1 ζαχαρης με αρωμα λεμονι ανακατεμενη με την αχνη.
    ξυσμα λεμονιου λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη
  2.  να χτυπηθουν λιγο,ριχνουμε ενα ενα τα αυγα,αφου δουμε οτι εχουν απορροφηθει μεσα στο μειγμα και αυτο πλεον εχει αφρατεψει,
  3. προσθετουμε το ξυσμα λεμονιων,
  4. λιγο λιγο το αλευρι εναλλαξ με την κρεμα γαλακτος
  5.  και με σπατουλα ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω με ελαφρες κινησεις.
  6. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα ριχνουμε το μειγμα
  7.  και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου αναλογα τον φουρνο μας.Οσο ψηνεται το κεικ ετοιμαζουμε την κρεμα.Σε κατσαρολιτσα ριχνουμε τα αυγα
  8. τα χτυπαμε με το συρμα,ριχνουμε τον συμπυκνωμενο χυμο, το βουτυρο το κορν φλαουρ την ζαχαρη,
  9. τα ανακατευουμε οσο μπορουμε
  10.  και τα βαζουμε στην φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να δουμε την κρεμα μας να πηζει. Αφαιρουμε απο την φωτια και την αφηνουμε να κρυωσει.
  11. Αφου και το κεικ μας εχει γινει
  12.  το αφηνουμε για 10 λεπτα να σταθει και το αναποδογυριζουμε με προσοχη σε πιατελα.Το αφηνουμε τελειως να κρυωσει,και εδω θελω να προσθεσω πως καλυτερα θα ηταν το κεικ να ειναι ηδη ετοιμο απο την προηγουμενη μερα ωστε να κοπει καλυτερα. Με κοφτερο μαχαιρι και μεγαλη προσοχη κοβουμε σε 2 ισομερη κομματια το κεικ ωστε να εχουμε 3 δισκους.
  13. Με κουταλι η'σπατουλα απλωνουμε την κρεμα στον πρωτο δισκο,
  14. σκεπαζουμε με τον επομενο,απλωνουμε παλι κρεμα και κλεινουμε το κεικ με το τελευταιο κομματι
  15.  οπου αυτο το πασπαλιζουμε με μπολικη αχνη αρωματισμενη ριχνουμε σκορπια και λιγο ξυσμα λεμονιου και εναι ετοιμο να το σερβιρουμε..η γευση του ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Νοεμβρίου 2013