ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!

Μια υπεροχη απλη  πεντανοστιμη κρεατοπιτα για το γιορτινο αλλα και για καθε ειδους περισταση τραπεζι σας,που θα σας βγαλει ασπροπροσωπους. Απολαυστε την!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο (ποντικι-ελια η΄ οποιο θελετε εσεις) βρασμενο και μαδημενο
    πρασα 400 γρ.(καθαρο βαρος) ψιλοκομμενα το τρυφερο τους μερος
    κρεμμυδι 2 ξερα τριμμενα
    κρεμμυδια 1 ματσακι φρεσκα ψιλοκομμενα
    σκορδο 1 σκ. ψιλοκομμενη
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    φετα 300 γρ.τριμμενη
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ελαιολαδο
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    χωριατικα φυλλα 6 για πιτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε πρασα,κρεμμυδια φρεσκα, ξερα , σκορδο
  2. και τα σωταρουμε καλα μεχρι να ψιλομαραθουν.
  3. Τοτε προσθετουμε το μαδημενο μοσχαρι και τα σωταρουμε ολα μαζι καλα.
  4. Ριχνουμε το αναλογο αλατι με προσοχη (γιατι θα μπει και το τυρι) πιπερι,μοσχοκαρυδο,
  5. στην συνεχεια την φετα με τον ανηθο,
  6. ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε εκτος φωτιας να πεσει η θερμοκρασια της γεμισης.
  7. Λαδωνουμε καλα ενα μετριο ταψι απλωνουμε το πρωτο φυλλο ραντιζοντας το καλα με ελαιολαδο,κατοπιν τα αλλα 2  φυλλα επισης λαδωμενα (βαζουμε 3 φυλλα κατω 3 επανω)
  8.  και απλωνουμε ομοιομορφα την γεμιση.
  9. Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 3 φυλλα την πιτα μας λαδωμενα ενα, ενα γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα και την χαραζουμε σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι
  10.  και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου (αναλογα τον φουρνο μας) μεχρι να παρει ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα πανω κατω.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Δεκεμβρίου 2014