

Συνταγής
Εκτύπωση
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!
Μια υπεροχη απλη πεντανοστιμη κρεατοπιτα για το γιορτινο αλλα και για καθε ειδους περισταση τραπεζι σας,που θα σας βγαλει ασπροπροσωπους.
Απολαυστε την!!!
Συστατικά
- μοσχαρι - 1 κιλο (ποντικι-ελια η΄ οποιο θελετε εσεις) βρασμενο και μαδημενο
- πρασα - 400 γρ.(καθαρο βαρος) ψιλοκομμενα το τρυφερο τους μερος
- κρεμμυδι - 2 ξερα τριμμενα
- κρεμμυδια - 1 ματσακι φρεσκα ψιλοκομμενα
- σκορδο - 1 σκ. ψιλοκομμενη
- ανηθο - 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
- φετα - 300 γρ.τριμμενη
- αλατι
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- ελαιολαδο
- μοσχοκαρυδο - 1 πρεζα
- χωριατικα φυλλα - 6 για πιτες
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε πρασα,κρεμμυδια φρεσκα, ξερα , σκορδο
- και τα σωταρουμε καλα μεχρι να ψιλομαραθουν.
- Τοτε προσθετουμε το μαδημενο μοσχαρι και τα σωταρουμε ολα μαζι καλα.
- Ριχνουμε το αναλογο αλατι με προσοχη (γιατι θα μπει και το τυρι) πιπερι,μοσχοκαρυδο,
- στην συνεχεια την φετα με τον ανηθο,
- ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε εκτος φωτιας να πεσει η θερμοκρασια της γεμισης.
- Λαδωνουμε καλα ενα μετριο ταψι απλωνουμε το πρωτο φυλλο ραντιζοντας το καλα με ελαιολαδο,κατοπιν τα αλλα 2 φυλλα επισης λαδωμενα (βαζουμε 3 φυλλα κατω 3 επανω)
- και απλωνουμε ομοιομορφα την γεμιση.
- Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 3 φυλλα την πιτα μας λαδωμενα ενα, ενα γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα και την χαραζουμε σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι
- και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου (αναλογα τον φουρνο μας) μεχρι να παρει ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα πανω κατω.