ΖΥΜΑΡΙΚΑΜΠΟΥΦΕΣΠΙΤΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ!!!

Πεντανοστιμη,μυρωδατη και αφρατη μακαρονοπιτα με γιαουρτακι και 3 τυρια,απλη,ευκολη και γρηγορη για το καθημερινο,γιορτινο τραπεζι και μπουφε σας!!! Απολαυστε την!!!

Συστατικά

  • μακαρονια 1/2 κιλο Νο3 βρασμενα al dente
    ελαιολαδο 2 κ.σουπας
    φυλλα χωριατικα 6 για πιτες εμποριου
    γιαουρτι 200 γρ.
    φετα 300 γρ.τριμμενη
    τυρι κρεμα 200 γρ.
    κασερι 200 γρ. τριμμενο η΄οποιο αλλο κιτρινο τυρι που λιωνει
    αβγα 3
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο 3 πρεζες
    ελαιολαδο για το αλειμμα των φυλλων

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολα  μπολικο νερο να βρασει. Προσθετουμε αλατι και τις 2 κ.ελαιολαδο.Ριχνουμε τα μακαρονια και τα βραζουμε al dente να κρατανε λιγο και τα σουρωνουμε.
  2. Αφου τα σουρωσουμε τα ριχνουμε παλι στην κατσαρολα και τα αφηνουμε κατα μερος.
  3. Σε μπολ χτυπαμε τα αυγα με το γιαουρτι,
  4. προσθετουμε τα τυρια
  5.  τα μυρωδικα
  6. ανακατευουμε και τα προσθετουμε μεσα στα μακαρονια
  7. και τα ανακατευουμε ολα μαζι πολυ καλα.
  8. Αλειφουμε ενα ταψι 34 επι 26 και απλωνουμε το πρωτο φυλλο το ραντιζουμε με ελαιολαδο,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα 2 φυλλα.
  9. Ριχνουμε τα μακαρονια μας τα στρωνουμε ομοιομορφα,ριχνουμε αν θελουμε ακομα λιγο τριμμενο κιτρινο τυρι, ανασηκωνουμε τα φυλλα που εξεχουν εκτος ταψιου επανω στα μακαρονια.
  10. Σκεπαζουμε τα μακαρονια με τα υπολοιπα 3 φυλλα λαδωνοντας τα με ραντισμα ενα ενα,χωρις να τα τεντωνουμε αλλα σουρωτα.
  11. Χαραζουμε την πιτα σε κομματια,ραντιζουμε με ελαιολαδο και νερακι
  12.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170-180 βαθμους και αναλογα το φουρνο μας για 45-50 λεπτα.
  13. Αφαιρουμε την πιτα αφου ψηθει την κοβουμε στα κομματια που την εχουμε χαραξει και σερβιρουμε.
  14. Τρωγεται ευχαριστα και ζεστη και κρυα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Μαρτίου 2016