ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Πεντανοστιμος και μερακλιδικος μεζες για να τον απολαυσετε ειτε με την οικογενεια σας ειτε με φιλους καρδιακους με μπολικο κρασακι,τσιπουρακι η΄μπυριτσα.

svg60
Μερίδες: 4
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Λουκανικο Μουτεβελης γεμιστο με τυρι,θυμαρι και λιαστη τοματα 200 γρ.
    Πρασα κομμενα σε ροδελες (το λευκο μερος) 3 τεμ.
    Πιπερια φλωρινης σε ροδελες 1 τεμ.
    Πιπερια πρασινη κερατο σε ροδελες 1 τεμ.
    Τοματα κομμενη σε καρε χωρις σπορια 1 τεμ.
    Τυρι φετα τριμμενη με το χερι 120 γρ
    Κασερι Μυτιληνης κομμενο σε κυβους 250 γρ.
    Κρασι κοκκινο 80 ml
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Ριγανη
    Μαιντανο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αντκολλητικο τηγανι βαζουμε 200 ml νερο και ριχνουμε τα πρασα να ζεματιστουν.
  2. Μολις εξατμιστει το νερο προσθετουμε τις πιπεριες
  3. Κατοπιν τα λουκανικα και τα σωταρουμε μεχρι να μαραθουν και να παρουν ενα ελαφρυ χρωμα τα λουκανικα(θερμοκρασια φωτιας μετρια)
  4. Σβηνουμε με το κρασι.
  5. Περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε την τοματα,αλατι,πιπερι,ριγανη
  6. Την φετα ,ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτια.
  7. Σε πηλινο ταψακι αδειαζουμε το φαγητο μας και προσθετουμε απο πανω το κασερι.
  8. Ψηνουμε για μιση ωριτσα στο φουρνο μεχρι να λιωσει το κασερι και παρει ενα ωραιο ροδοκοκκινο χρωμα.(180 βαθμους στον αερα)Τελος αφου βγει απο το φουρνο πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο,σερβιρουμε ζεστο το μεζεδακι μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Νοεμβρίου 2019