ΠΑΓΩΤΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ!!!

Προκειται για παγωτο με πραγματικη γευση σοκολατας με αρκετα μαλακη υφη θα ελεγα,χωρις αυγα και με μετρημενη ενταση γλυκυτητας που δεν θα σας αφησει αδιαφορους!!! Δοκιμαστε το!!! Πηγη:http://icecream.turborecipes.com/

svg15
Μερίδες: 1 κιλό
Εύκολο

Συστατικά

  • γαλα 400 ml φρεσκο πληρες
    κρεμα γαλακτος 160 ml με οσο το δυνατο περισσοτερα λιπαρα
    ζαχαρη 80 γρ.
    κακαο 40 γρ.
    σοκολατα γαλακτος 80 γρ.
    κονιακ 2 κ.σουπας (προαιρετικα)
    μπισκοτα 60 γρ. τριμμενα(προαιρετικα)
    κοντιτα πορτοκαλι 50 γρ. (προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν  σε μετρια φωτια ,και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Κατοπιν προσθετουμε το κονιακ
  3.  με την κρεμα γαλακτος ως εχει,χωρις να την χτυπησουμε.
  4. Μετα απο ενα λεπτο προσθετουμε την σοκολατα με το κακαο
  5.  και ανακατευουμε συνεχως.
  6. Μολις η σοκολατα με το κακαο ενωθουν εντελως με το υπολοιπο μιγμα,αφαιρουμε την κατσαρολιτσα απο την φωτια,αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και το τοποθετουμε στην καταψυξη για 1 ωρα.
  7. Εχουμε ηδη παγωσει για 24 ωρες την παγωτομηχανη μας ριχνουμε το μιγμα μεσα και την βαζουμε σε λειτουργια συμφωνα με τις οδηγιες που εχει η παγωτομηχανη.
  8. Λιγο πριν σταματησουμε την παγωτομηχανη προσθετουμε τα τριμμενα μπισκοτα
  9.  και την κοντιτα.
  10. Βαζουμε το παγωτο σε μεταλλικο μπολ και το τοποθετουμε στην καταψυξη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Ιουνίου 2014