ΛΑΧΑΝΙΚΑΠΙΤΕΣ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΑ ΤΥΡΙΑ!!!

Πιτα  Χωρις φυλλο  και με λαχανικα που υπαρχουν στο ψυγειο μας,με Αιγοπροβεια τυρια που δινουν απιστευτη νοστιμια και φτιαχνετε μια πεντανοστιμη πιτα για εσας που θελετε να τρωτε κατι στο γραφειο,στην δουλεια σας και για την υπολοιπη οικογενεια σας. Δοκιμαστε την!!!

svg40
Μερίδες: 16 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ (για την ρηχη λαμαρινα του φουρνου)
    ντοματα 1 μετρια κομμενη σε καρε
    κολοκυθι 1 μεγαλο κομμενο σε καρε
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε καρε
    πιπερια 1 κοκκινη φλωρινης κομμενη σε καρε
    Κρεμμυδι Ξερο 1 μετριο κομμενο σε καρε
    καροτο 1 μεγαλο κομμενο σε καρε
    μαιντανο 1/2 ματσακι
    ελαιολαδο 100 ml
    αλατι
    φρεσκοτριμμενο Πιπερι
    θυμαρι 2 κ.γλυκου
    μοσχοκαρυδο 1 κ.γλυκου
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
    γαλα 850 ml κατσικισιο/αγελαδινο
    αλευρι για ολες τις χρησεις 645γρ
    φετα 100 γρ. κατσικισια/Αγελαδινη
    αβγα 2
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    λαδοτυρι 100 γρ. Μυτιληνης τριμμενο
    φετα 50 γρ. κατσικισια/αγελαδινη τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και κοβουμε ολα τα λαχανικα μας σε καρε.
  2. Βαζουμε ενα τηγανι αντικολλητικο στο ματι της κουζινας μας να ζεσταθει,  ριχνουμε ολα τα λαχανικα
  3.  και ανακατευουμε μεχρι να μαραθουν και να μαλακωσουν χωρις προσθηκη νερου η'λαδιου.Τα λαχανικα θα βγαλουν απο μονα τους υγρα και ετσι θα ερθουν στο σημειο που τα θελουμε.Μολις μαραθουν ριχνουμε  το ελαιολαδο και αφαιρουμε το τηγανι απο την φωτια.
  4. Τοτε ριχνουμε το αλατι,το θυμαρι,το μοσχοκαρυδο
  5.  τον μαιντανο,ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε στην ακρη να ετοιμασουμε τον χυλο μας.
  6. Σε βαθια λεκανη ριχνουμε το γαλα,το αλευρι
  7. την φετα,τα αυγα ελαφρα χτυπημενα
  8.  και ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα πηχτο χυλο.
  9. Τοτε ριχνουμε μεσα στον χυλο τα λαχανικα και ανακατευουμε πολυ καλα.
  10. Λαδωνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας με ελαιολαδο πολυ καλα,ριχνουμε τον χυλο μας,απλωνουμε σε ολη την επιφανεια να παει παντου. Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια της πιτας το λαδοτυρι και την φετα (τριμμενα) ψεκαζουμε με λιγο ελαιολαδο,
  11. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους την πιτα μεχρι να ροδοκοκκινισει πανω κατω.
  12. Αφαιρουμε απο τον φουρνο την πιτα μας,την αφηνουμε λιγο να κρυωσει ωστε να μπορεσουμε να την κοψουμε σε κομματια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Σεπτεμβρίου 2013