ΓΛΥΚΑΖΥΜΕΣΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Φανταστικη,γευστικη,αρωματικη ταρτα σοκολατας με τραγανη βαση και γεμιση μυρωδατης μαρμελαδας φραουλα!!! Μπορειτε να βαλετε οποια μαρμελαδα σας αρεσει..ακομα και καραμελα οπως θα δειτε πιο κατω στην συλλογη φωτογραφιων..οπως και να την γεμισετε ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!

svg60
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 270 γρ.
    Βουτυρο αγελαδος Νουνου παγωμενο και κομμενο σε κυβους 200 γρ.
    Αχνη ζαχαρη 90 γρ.
    Αβγο 1 τεμ.
    Κακαο σκονη κοσκινισμενο 50 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    Μαρμελαδα φραουλα 500 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΚΑΝΑΖ
    Κουβερτουρα με 60% κακαο κομμενη σε μικρα κομματια 300 γρ
    Κουβερτουρα γαλακτος κομμενη σε μικρα κομματια 100 γρ.
    Κρεμα γαλακτος 400 γρ.
    Μελι 1 κ.σουπας
    Αλατι 1 τσιμπια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα για την ζυμη και τα αναδευουμε να ομογενοποιηθουν.
  2. Μεχρι να σχηματιστει μια ζυμη μαλακη.(δεν χτυπαμε πολυ ωρα τα υλικα)
  3. Την κλεινουμε με διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε στο ψυγειο για 1/2 ωρα.
  4. Οσο περιμενουμε την ζυμη ετοιμαζουμε την γκαναζ.Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει.
  5. Μολις ερθει σε σημειο βρασμου την αφαιρουμε αμεσως απο την φωτια και την ριχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα οπου την εχουμε βαλει σε μπολ μαζι με το αλατι.
  6. Κατοπιν προσθετουμε το μελι.
  7. Με τον αβγοδαρτη ανακακατευουμε πολυ καλα μεχρι να λιωσει η σοκολατα και γυαλισει.Την αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα.
  8. Βαζουμε στον παγκο μας μια λαδοκολλα ακουμπαμε την ζυμη μας και την σκεπαζουμε με αλλη μια λαδοκολλα και την ανοιγουμε με τον πλαστη.
  9. Λιγο μεγαλυτερη απο την ταρτιερα μας Νο 27-28.
  10. Εχουμε βουτυρωσει πολυ καλα την ταρτιερα μας και στρωνουμε ομοιομορφα την ζυμη μας.Η ζυμη που εξεχει απο το χειλος της ταρτιερας την κοβουμε με προσοχη με ενα μαχαιρι.
  11. Στρωνουμε μια λαδοκολλα επανω στην ζυμη μας και απλωνουμε οσπρια,η' ρυζι για βαρος και ψηνουμε για 20 λεπτα περιπου οχι παραπανω σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα και αλλα 15 λεπτα το πολυ χωρις τα οσπρια.
  12. Αφου κρυωσει εντελως η ταρτα μας την γεμιζουμε ομοιομορφα με την μαρμελαδα μας.
  13. Απο πανω απλωνουμε την γκαναζ και αφηνουμε την ταρτα μας στο ψυγειο μεχρι να παγωσει η γκαναζ. Σερβιρουμε και απολαμβανουμε αυτον τον τελειο συνδυασμο φραουλας-σοκολατας!!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Νοεμβρίου 2018